Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 9 Lipiec 2019, 22:27 Luty 2001
Ten luty mi się w miarę podobał, ze względu na fajny okres przedwiosenny i sensowne ilości słońca. Najbardziej szkoda, że takie dni jak 6,7 i 9.02 nie były weekendowymi.... W pierwszej połowie ogółem dość pochmurno jak na luty, ale słonka i tak nie brakowało, za to druga połowa cudowna pod tym względem, niestety była zimniejsza od pierwszej, a końcówka nie oszczędziła nam mrozów...
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 29 Marzec 2020, 14:20
Oj ten miesiąc w dużej mierze był przeciwieństwem stycznia
Na początku miesiąca wreszcie spadł śnieg i przyszedł konkretny mróz, po których za kilka dni nie było śladu, bo przyszła prawdziwa wiosna Oczywiście był to tylko epizod, to przecież nie luty 2020 . Po weekendowym ochlodzeniu 12-13 lutego znów zrobiło się wyjątkowo ciepło, potem termicznie na kilka dni zrobiło się podobnie jak w styczniu, ale ma pewno nie nudno 18 lutego w Toruniu po raz ostatni aż do dziś zanotowano zimowa burze Co ciekawe była to już druga burza tamtej zimy, bo poprzednia pojawiła się 14 grudnia 2000, gdy nagle z pełni jesieni przeszliśmy do zimy . Później znów trochę się ocieplilo, ale na krótko i sypnelo śniegiem, choć zdecydowanie słabiej niż pod koniec grudnia 2000, to jednak utrzymał się do końca miesiąca, nawet jeszcze w III dekadzie pojawił się dwucyfrowy mróz, ogółem zapisała się też jako bardzo słoneczna.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Listopad 2020, 20:27
Doceniam go za jako taką "łagodność" na tle opadów stałych (zasp raczej nie było, nawet w dalszej części miesiąca; w końcu czego oczekiwać po 2-3 cm- luty 17 l. później był niemalże kopią w kwestii warunków śniegowych), ale rozkład temp. na przestrzeni miesiąca był chyba najgorszy, jaki mógł być. Na co w 1 połowie miesiąca temp. >+10 C, jak później trzeba było się zadowolić temp. w okolicach 0 C lub może trochę więcej (w najcieplejszym momencie)?
W moim mniemaniu ani zły ani dobry, bardzo mnie brzydzi okres 7-17.02, ale reszta mi się podoba. Nawet jakaś burka się pojawiła 18.02 . Obwarzanki miesiąca zimowe
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum