Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Jeden z najlepszych majów tego wieku, choć wybór jest jaki jest . Przede wszystkim od 18 do 31.05 wspaniały . Choć wcześniej miał sporo mankamentów, przede wszystkim chore amplitudy od 5 do 8.05 i zimnica od 14 do 17.05 .
Niestety dość suchy miesiąc, ale na szczęście miał sporą ilość burz
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
W moim regionie jeden z najlepszych majów, do pełni szczęścia zabrakło aby epizod upalny pod koniec maja przyniósł potężnego, obfitego w wodę burzowego MCS-a, z którego by spadło chociaż te 15-20mm.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 27 Październik 2020, 19:26
Jakiś czas temu okrzyknąłem go najlepszych majem wieku, jednak wcale nie jestem już tego taki pewien. Był bardzo pogodny, termicznie raczej optymalny poza pojedynczymi incydentami, jednak niestety suma opadów, chociaż wcale niezła, to wyrobiona bardzo szybko - w zasadzie przez drugą dekadę.
Nie wiem czemu, ale trochę mi się kojarzy z czerwcem 1992. On też miał bardzo suche dekady "obwarzankowe", ale naprawdę wilgotną, euforyczną drugą dekadę. No i podobnie jako całość przyjemny termicznie i bardzo słoneczny
No nie ukrywam, że na widok tego, co się działo w 3 dekadzie mnie trochę mdli, więc nie jestem pewien, czy zasługuje na miano zwycięzcy. Z drugiej strony, jak nie on to kto?
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum