Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 14 Lipiec 2019, 22:22 Subiektywne odczucia pogodowe poszczególnych miesięcy 2000 r
Póki co ostatni rocznik z serii, która rozpocząłem (ale, zachęcam innych forumowiczów do kontynuowania ).
Bardzo fajny rocznik, choć miał wiele dodatnich ekstremy (pod tym względem, był nie pokonany do 2018-ego, choć równać się mogły roczniki 2006 i 2007)
na plus: luty, maj, sierpień, wrzesień, październik, listopad i grudzień
neutralne: styczeń i kwiecień
negatywne: marzec, czerwiec i lipiec
Piszcie swoją opinię .
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 11 Czerwiec 2020, 18:20
Ostatnio sporo myślałem akurat o tamtym roku więc poddam jeszcze raz moja ocenę weryfikacji
+: sierpień, październik, listopad i grudzień
N: luty, marzec, lipiec i wrzesień
-: styczeń, kwiecień, maj i czerwiec
Dobra był to zwyczajny szaraczek w mojej ocenie z koszmarna 1 połowa i zarabista 2.
Styczeń spadł na minus za to, że był nudny mało dni z jak już to niewielka pokrywa dużo też zgnilego wyżu i brak jakiejkolwiek zauważalnej odwilży. A maj step, co wiele razy powtarzałem
Lipiec spadł, bo tak naprawdę nigdy go szczerze nie lubiłem, ale tak kure*ski miesiące jak kwiecień 2020 dosłownie niszczą człowieka psychicznie. Z resztą po tamtym syfiastym 2 kwartale dałbym mu 10/10, ale patrząc obiektywnie to jedynie N. A wrzesień miał wstrętna i przymrozkowa 2 połowę i nie wiem czemu to tak zlekceważyłem w mojej ocenie 2 miesiące temu . Fajne termicznie w niej były tylko ostatnie 4 dni, ale 1 połowa termicznie poza krótkim epizodem od 3 do 6 września, wręcz wybitna i wyrobiła więcej opadów niż wynosi norma września . Więc N się należy.
Nadal uwielbiam tą 2 połowe i wciąż jestem zdania, że lepszej po niej nie było, ale tak naprawdę jedynie fenomenalne były sierpień i grudzień. Październik i listopad też dobre, ale nie miały "tego czegoś" no wiadomo
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Wysłany: 11 Czerwiec 2020, 18:26
FKP napisał/a:
Jacob, Pół roku temu kwiecień 2020 byłby twoim ulubieńcem.
Raczej by miał 2 miejsce za jeszcze bardziej pogodnym i amplitudowym kwietniem 2009 🤮🤮🤮. Teraz obydwa uważam za największe łajna w wieku i jakbym miał do wyboru kwiecień 2009 albo 2017 to bez wahania wybrałbym 2 opcje, nawet jakby w lutym i marcu na naszych piachach spadło po 100 mm
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum