Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 11 Lipiec 2020, 16:44
Cytat:
Ale w lecie 2014 to na pewno
No lipiec to tak na pewno, bo inne kujawskie stacje to samo, ale sierpień jesteś pewien, że Ciebie też burze mijały w pierwszej dekadzie? Bo mam wrażenie, że na samym, samym początku jak pisałeś o tym sierpniu to nawet coś gadałeś, że to własnie pierwsza dekada była parna i burzowa, a potem słonecznie, sucho i rześko.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 11 Lipiec 2020, 16:47
kmroz napisał/a:
Cytat:
Ale w lecie 2014 to na pewno
No lipiec to tak na pewno, bo inne kujawskie stacje to samo, ale sierpień jesteś pewien, że Ciebie też burze mijały w pierwszej dekadzie? Bo mam wrażenie, że na samym, samym początku jak pisałeś o tym sierpniu to nawet coś gadałeś, że to własnie pierwsza dekada była parna i burzowa, a potem słonecznie, sucho i rześko.
Trochę burz było pamiętam tą z 1.08 oraz serię 10-13.08, ale były słabe i krótkie i spadło bardzo mało deszczu
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 11 Lipiec 2020, 16:49
Jacob napisał/a:
ale były słabe i krótkie i spadło bardzo mało deszczu
Szkoda
O dziwo ja za wielu opadów z lata 2014 też nie pamiętam, ale fakt, w lipcu i sierpniu mało byłem na miejscu. No, ale z pierwszej połowy sierpnia, to za Chiny nie pamiętam tych opadów z 7/8.08, 11 czy 13.08. 4.08 tylko pamiętam śliczna burza może nawet pokaże wam nagrania jeśli mam.
Wysłany: 11 Lipiec 2020, 16:57
Oj dobrałem się do tych nagrań z 4.08.2014, powiem wam, że całkiem ładne, ale mijało boczusiem xd Przypomniało mi się, że wtedy akurat miałem sporą traumę po groźnych burzach w Bieszczadach...
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Lipiec 2020, 22:06
kmroz napisał/a:
Boże niby 16 lat miałem wtedy, a taka infantylna gadka jest przy tych nagraniach jakbym miał 12-13, aż się wstydze wstawiać te nagrania
Hmm, ale czy chodzi Ci o tembr głosu czy o ogólne merytoryczne relacjonowanie wieści dotyczących pogody? Jeśli masz na myśli to pierwsze, to nic niezwykłego- sam przechodziłem mutację głosu w wieku 14-15 l. (właściwie do końca gimnazjum to trwało) i sam pamiętam, jakie leciały piski z moich ust- komedia. Teraz to mi głos spadł do takiego poziomu, że nawet nie umiem udawać wysokich tonów. Śmieję się podobnie do Waldemara z Kiepskich.
W kwestii pogody tym bardziej ze mnie dyletant, więc każdą gadkę "łyknę". Pewnie się trochę pomęczę, bo ogólnie miewam niekiedy problemy z koncentracją, ale wysłucham.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum