Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 15 Lipiec 2020, 21:36
Przypominam że w III dekadzie lipca normy są najwyższe w całym roku i nawet z pozoru wysokie temperatury potrafią zaznaczyć się na niebiesko. Inaczej - w III dekadzie nie musi być zimno żeby było zimno
Swoją drogą mnie na razie też trudno uwierzyć w to, że mamy szansę na taki naprawdę zimny lipiec
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 15 Lipiec 2020, 21:40
Ja już rok temu czułem w tym roku chłodny lipiec, nawet przez chwilę nie rozważałem nad gorącym w przeciwieństwie do Was
Wcześniej widziałem też ciepły maj i czerwiec, ale jak na maju poległem to byłem pewien, że tym razem korelacja zadziała i poległem 2 razy , ale ciepły czerwiec tylko umocnił moje przekonanie o chłodnym lipcu (a ten o gorącym sierpniu i chłodnym wrześniu)
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 15 Lipiec 2020, 21:46
FKP napisał/a:
Jacob, A ja, że cieplejszy u mnie.
Może być to i to, np. w skali kraju wyjdzie o 0,1 st. chlodniejszy a w Płocku o 0,1 st. cieplejszy xD
Ale moim zdaniem nie będzie tak gorąco niepotrzebnie sobie wmawiasz. Tak samo jak w maju, taki byłeś pewien ocieplenia, a przyszło dopiero 11 czerwca. A cały miesiąc ruchomy 12.05-10.06 nie miał ani jednego ciepłego dnia (choć nie przypuszczam by teraz było tak mocno)
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum