Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 26 Lipiec 2020, 11:34 Niepokojącą wysokie anomalie dodatnie na Svalbard :D
Wczoraj na Svalbardzie odnotowano 21,7 st. co jest absolutnym rekordem i anomalią koło +20K Jak widać Globcio ma się dobrze, skoro w Polsce lodowata wiosna i lipiec mają ok. 0K a na Syberii są półroczne ciągi anomalii +5K Co Wy na psychicznie ciepłą jesień
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 26 Lipiec 2020, 11:54
Mi tak naprawdę zależy jedynie na ciepłym i w miarę stabilnym październiku (regularnie temp. w przedziale 10-20 C, pojedyncze dni 20-25 C, ile będzie w nocy, to mnie już średnio obchodzi, byleby nie było tylko tmin. w okolicach 0 C i opadów w ich trakcie). Chłodniejszy wrzesień to dla mnie nie tragedia (do szkoły już nie chodzę, a przez straszenie koronawirusem nawet nie chce mi się opuszczać domu) , a w listopadzie mogą zdarzać się poważniejsze kilkudniowe epizody zimowe, zresztą w grudniu tak samo (ale głównie w 2 połowie).
Zdaję sobie sprawę, że masz wygórowane potrzeby co do wysokich temp., ale jakoś ciężko mi przyjąć, że ta wiosna w całokształcie była lodowata. Mogła się nie podobać, zwłaszcza Wam (to już inna, osobista/indywidualna sprawa), ale w amplitudowym marcu i też kwietniu oficjalnie temp. jakoś normy przekroczyły. W maju ok.- było chłodnawo. Ale zimniejsze opcje w tym miesiącu mi już tak nie przeszkadzają jak w kwietniu- w końcu jest mocniejsza operacja słońca. :
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum