Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Zimniejsza i suchsza kalka sierpnia 2018. 2 połowa przypomina mi dość 2 połowe czerwca 2015, choć nie była aż tak lochowa, ale termicznie też falna tylko kompletnie martwa...
A 1 połowa naprawdę wstrętna, choć było kilka miłych termicznie dni, to jednak znielubiłem ten miesiąc do reszty 🤮
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 8 Czerwiec 2020, 21:01
FKP napisał/a:
Jacob, Do macja 2013 bardzo podobny.
Dla mnie o wiele eeeee bardziej suchy i o wieeeeeeele bardziej amplitudowy (choć wbrew temu chyba miał więcej tropiku na początku a i w połowie trochę co pewnie dla Ciebie na +)
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 27 Październik 2020, 01:38
Jak dla mnie gorąc w każdym miejscu to przekleństwo, nieważne czy w Słubicach czy w Suwałkach (u nas).
Latem przydałby się mocny wyż na N Europy (wiem, w wakacje to pewnie praktycznie niemożliwy scenariusz do spełnienia). Znalazłoby się wówczas trochę miejsca na ładną i słoneczną pogodę dla każdego regionu Polski (przy ultrapogodnym niebie temp. mogłyby sięgać okresami +25 C, zwłaszcza na W i S PL, ale przeważnie byłoby koło +20 C w najcieplejszym momencie). Jedynie od czasu do czasu pojawiałaby się fronty z południa niosące potrzebną wilgoć i też tmaks. spadałaby poniżej +20 C (ale raczej powyżej +15 C).
Przechodząc do tematu, to widzę, że u mnie był to suchy miesiąc w odróżnieniu do lipca. Ale znalazło się też niestety dużo znaków zapytania. Tak więc nie mam wyjścia: dla mnie naprawdę dobre okresy to chyba jedynie 6-12.08., 16-17.08. (udane urodziny) i 25-31.08.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum