Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 26 Sierpień 2020, 15:53
Styczeń 2/10- Bez przesady, żeby przez cały bity miesiąc nie było odwilży
Luty 5/10
Marzec 6/10- Pierwsza połowa to jednak przegięcie tj. styczeń
Kwiecień: 4/10
Maj: 1/10
Czerwiec: 3/10
Lipiec: 4/10
Sierpień: 5/10
Wrzesień: 3/10
Październik: 3/10
Listopad: 9/10
Grudzień: 5/10
Ogólnie chu*owy rok, może w C i N Polsce to wyglądało inaczej, ale wyjakowo uwziął się na południe
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 26 Sierpień 2020, 15:54
A w życiu prywatnym to chyba takiego roku już mieć nie będę, totalna chillera, nauka wchodziła jak w masełko, całe lato na dworze i jeszcze brak problemów które potem generuje wiek nastoletni
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 26 Sierpień 2020, 16:27
jorguś, przeanalizowałem sobie 2010 rok w Katowicach i wszystkie miesiące zimowe + wakacje identyczne jak w Toruniu .
Na pewno mieliście gorszy marzec, bo 2 połowa była u Was w przewadze pseudociepła , czerwiec u Was też jakościowo gorszy, bo ta fala upałów była dłuższa i zdecydowanie pogodniejsza, a druga połowa zdecydowanie brzydsza i opadowo nie wynagrodziła. Wrzesień też u Was gorszu.
Na pewno mieliście dużo fajniejszy kwiecień no i pazdzioch z dwojga złego nie taki lampowy i nie miał takich strasznych mrozów. Maj co ciekawe wydaje mi się u Was lepszy pod aspektem termicznym, rzadko się to zdarza, ale mówię serio, jakby zamiast tego paskudztwa od 13 do 20.05 dać jakąś ładną lampkę w normie majowej to naprawdę byłoby pięknie, ale niestety tamten okres obrzydza trochę tamten miesiąc. Listopad u Was cieplejszy, ale i pogodniejszy i nie miał tyle opadów, więc nie wiem czy nie wolę go w toruńskiej wersji .
Mi się tamten rok w waszej wersji podoba mniej więcej podobnie, może ciutke mniej. Raczej kwestia gustu
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum