Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Chcę pokazać Wam jedno z moich ulubionych miejsc w swojej okolicy i w ogóle. Pogórze Rożnowskie jest mezoregionem geograficznym, położonym tuż na północ od Nowego Sącza. Najlepiej dotrzeć tam jadąc ciągiem ulic Zdrojowej i Zabełeckiej, kierując się następnie prosto w stronę Klimkówki. Ta mała miejscowość jest dobrym punktem wypadowym w kierunku dominującej nad otoczeniem Kurowskiej Góry, do Librantowej gdzie znajduje się rewelacyjny szlak pieszy (będzie osobny wątek), jak również nad samo jezioro, jeśli wybierzemy dość ostry zjazd w stronę Jelnej i Siennej. Tym razem skupię się nad samym ukształtowaniu geograficznym, które skrywa wiele atrakcji, w tym najpiękniejszą łąkę na świecie, najlepszą jaką kiedykolwiek widziałem Zdjęcia zrobiłem 9 lipca 2016 roku, choć bywałem tam wielokrotnie. Przyszła mi nawet ochota przejechać się tam po skończeniu tego posta. Może @poszept też kiedyś tu był i podrzuci jakieś fotki?
Gra świateł i chmur
Widok w stronę Nowego Sącza.
W oddali widoczna Kurowska Góra i kamieniołom w Klęczanach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum