Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16303 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 4 Wrzesień 2020, 11:27
Tak, u mnie całkiem podobnie temp. wyglądały w tym roku (może były trochę wyższe). Ale czy przejawiam szczególną sympatię do tego miesiąca, to nie wiem. Jak dla mnie trochę za dużo się w nim działo i raczej o ideale nie ma co mówić. Poza zbawiennym ochłodzeniem z deszczami na początku miesiąca oraz ulewami na przełomie 2 i 3 dekady, no i oczywiście brzydsze dni na pograniczu sierpnia/września to tak naprawdę było cały czas ciepło. Noce też według stacji w Balicach mi wyleciały w górę, ale podobno paręnaście km na W czy N było trochę chłodniej. Trochę miasto Kraków i okolice Skały/Ojcowa (Balice akurat notowały w tym miesiącu dość ciepłe noce, co mnie zastanawia..., wyższe były tmin. nawet niż u mnie, co się nie zdarza za często- okresami w porze ciepłej, zwłaszcza w wakacje) można porównać do miasta Katowic (choć ta osiedlowa stacja notuje jakieś niskie temp. w zestawieniu ze ścisłym centrum miasta, pewnie znajduje się blisko lasu) lub miasta Gliwic i okolic lotniska w Katowicach- 1 to miejsce wyspy ciepła, a 2 to tzw. "mroźne punkty".
U mnie to tak wyglądało: 25, 28, 28, 20, 22, 28, 32, 32, 32, 30, 30, 28, 28, 30, 28, 28, 28, 24 (choć przeważnie było koło 20), 20, 28, 30, 32, 26, 25, 23, 28, 22, 24, 20, 32, 20
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum