Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 5 Wrzesień 2020, 09:19
Ostatnie dni to w ogóle cudo 😍. Mimo ciepełka ten uroczy loszek w jakimś stopniu pozwolił mi mentalnie przestawić się jaką mamy porę roku. Mam nadzieję, że te lampowe katusze potrafią tylko tydzień i słońce pójdzie do trumny na przynajmniej 7,5 miesiąca
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Wrzesień 2020, 10:09
Cytat:
Oby tylko tyle trwał ten horror...
Lipiec 2006, czerwiec 2019 i kwiecień 2020 się chowają przy tym horrorze 😭 Nie narzekam na ostatnie dni, oceniam je bardzo dobrze, aczkolwiek takie robienie dramatów z niczego trochę mnie bawi xD
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 5 Wrzesień 2020, 11:52
Ale no przesadzasz ostro, tym bardziej że będą zdarzać się epizody opadowe np 9-10.09, jedyne co, to te lodowate noce, ale dla zbijania anomalii to nawet chętnie to przyjmę, byle nie było pseudociepła.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 5 Wrzesień 2020, 11:55
Ja już wolę jednocyfrowe maxy niż tmin w okolicach 5 stopni
Oby to był jeden tydzień takiego szamba i niech od połowy września przyjdzie odmiana w stylu października 2016 na 1,5 miesiąca (w zamian za szambo od połowy marca do końca kwietnia)
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Wrzesień 2020, 12:08
Dalej rozpamiętujesz ten marzec i kwiecień, jakbyśmy teraz mieli pożary prerii, Wisłę wielkości Świdra w Otwocku i anomalię roczną +3,5 K xD Nie lepiej się tak nie przejmować i trochę pocieszyć z ładnej pogody zamiast dręczyć samego siebie pragnieniem lochu, jaki jest nie do powtórzenia nawet przy połączeniu najgorszych vel najlepszych miesięcy w dziejach i burzyć się, że jest inaczej? Ta zmiana ze starego na nowego Jacoba wydaje mi się czasami ciut sztuczna, z całym szacunkiem.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 5 Wrzesień 2020, 12:13
Ja go tu trochę rozumiem xd Aczkolwiek nawet ja uważam, że przesadza. Tym niemniej fajnie byłoby tej jesieni doświadczyć chociaż jednego totalnie lochowego miesiąca pokroju września 2017.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum