Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 30 Grudzień 2018, 19:39
Ja osobiście myślę, że będzie zimniej - raczej będą dominować całodobowe mrozy. Ale na potwierdzenie tego trzeba jednak jeszcze poczekać.
A jak na razie dobre wieści - zapowiada się w większej części kraju dość pogodny ostatni dzień 2018 roku, z dość przyjemnymi temperaturami.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11992 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 30 Grudzień 2018, 19:42
U mnie też mają być jutro przejaśnienia, ale niestety niewielkie. W nocy i rano będzie jeszcze padał deszcz.
Ciekawe, kiedy w końcu nadejdą całkiem słoneczne dni. Według tej prognozy na dobre się rozpogodzi 16 stycznia, ale to jeszcze daleko terminowy "fus".
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 7 Wrzesień 2020, 16:31
Prognoza raczej sprawdziła się- w 1 połowie stycznia 2019 często gościły u nas mrozy (nie zawsze całodobowe, ale jednak przez większość czasu) i śnieżyce (niekiedy przeplatane opadami mieszanymi lub opadami deszczu). Pojawiały się wprawdzie okresy odwilżowe i roztopowe, ale chyba w trochę innym okresie (podejrzewam, że to nie były dokładnie te same dni- jak się mylę, to zwracam honor). W południowych regionach Polski można było praktycznie mówić wtedy o pełnowymiarowej zimie, jednak normalnej, a nie srogiej. Śniegu nie spadło tak strasznie dużo (przynajmniej w rejonie dużych miast) poza obszarami górskimi, a także mrozy nie były jakieś kolosalne.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum