Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 3 Październik 2020, 08:55
Ogólnie był naprawdę dobry u Ciebie mało śniegu tylko 11 cm. U mnie wyglądało to dużo lepiej bo pod koniec miesiąca miałem 48 cm pokrywy a najmniejsza 1 stycznia bo zaczęło padać wieczorem 31 grudnia ale miałem jeszcze płaty pozostałości śniegu po świętach.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 3 Październik 2020, 20:56
Janek, na niżu śródpolskim 48cm śniegu to praktycznie fikcja. U nas jak już jest 20cm to święto I, uprzedzając komentarz "kiedyśtobyłozimistów", było tak zawsze, przynajmniej od 1951 roku.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
To mógł być bardzo dobry styczeń, jedyne co, to ta odwilż w połowie mogła być bardziej zdecydowana, ale nie to było głównym problemem. Niestety głównym problemem była dość nieszczególna pokrywa śnieżna, która w drugiej połowie nawet 5cm nie chciała przekroczyć. To jednak nie to
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 10 Luty 2021, 00:30
Mocno zmarnował potencjał na dużą pokrywę, bo najwięcej sypało przy okołozerowej chlapie w 2 dekadzie a 1 i 3 dekada raczej suche z prószeniem, ale plus, że prawie cały miesiąc z pokrywą, mróz był, ale niezbyt silny i na pewno nie umiem go nie lubić, ale też mnie już tak nie przekonuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum