Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Premiera gry Cyberpunk 2077
Autor Wiadomość
LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: Gliwice
  Wysłany: 10 Grudzień 2020, 19:15   Premiera gry Cyberpunk 2077

Więcej :arrow:

https://www.gry-online.pl...-graczy/z81ef48

Jak widać, Polacy potrafią robić dobre gry :-)

Choć według opinii graczy, gra posiada jeszcze wiele "gliczy" oraz "bugów". No, ale przecież dopiero była premiera.

A czy Wy planujecie kupić tę grę? Jeśli tak, to na jakiej platformie (Steam, GOG itd.) ?

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 12 Grudzień 2020, 22:40   

Raczej nie planuję, chociaż zaciekawiła mnie ta produkcja. ;-) Takie niby podobne do przebojów typu Red Dead Redemption, Mafia, Bully: Scholarship Edition, Grand Theft Auto, Saints Row czy Gangstar (na komórkę), tylko że osadzone w czasie przyszłym i też tak trochę dziwnie wygląda otoczenie (w szoku byłem, gdy się dowiedziałem, że to w Stanach, bo niektóre plenery były takie trochę azjatyckie). :-( Błędów w grze jest faktycznie sporawo. ;-) Np. podczas kolizji z innym samochodem na drodze jest obecny automatyczny tryb aerodynamiczny- tzn. można na kogoś najechać, a nie ma żadnego śladu zderzenia, wypadku (w GTA normalnie coś odpada). Podobnie jest z wyjściem z auta- gracz jakoś tak dziwnie opuszcza pojazd. ;-) Podobnie sytuacja wygląda ze strzelaniem do przeciwników: mierzysz, a Twój nieprzyjaciel Ci gdzieś leci w górę (chociaż nie ma plecaka odrzutowego (z ang. jet pack)). ;-) Niepokoi mnie jednak, że twórcy gry chcą za wszelką cenę udowodnić, że ta gra jest nowoczesna i oprócz faktu, że głównym bohaterem jest postać czarnoskóra (to akurat jest normalna sprawa), to pojawiają się tam podobno jakieś wątki związane ze społecznością LGBT. :-( W GTA IV, w 1 z epizodów protagonista (chyba "Ballad of Gay Tony" czy jakoś tak się nazywał dodatek) był podobno homoseksualistą, no ale to były inne czasy. :-( Wtedy nikt nie zwracał uwagi tak na poprawność polityczną, a o gejach czy lesbijkach nie mówiło się tak dużo. :-( Było ich trochę oczywiście wśród nas, ale raczej mało kto się specjalnie afiszował, albo był zamieszany w afery jak teraz. :-( Dlatego ta produkcja z otwartym światem choć na pewno może być przełomowym arcydziełem (ze względu na grafikę, ścieżkę dźwiękową czy grywalność: m. in. fabułę), to jednak pewnie wzbudzi jeszcze więcej kontrowersji niż gry formatu GTA. :-(

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

funkcyjka 
Poziom 7
midnight

Pomogła: 39 razy
Wysłany: 11 Czerwiec 2022, 19:46   

https://pl.ign.com/cd-projekt/50056/news/za-akcje-cd-projekt-red-nie-zaplacimy-juz-nawet-100-zl-duzy-spadek-firmy-na-gieldzie

Czy mógł mieć coś z tym wspólnego Cyberpunk? :mrgreen: - który swoją drogą już chodzi po 60-70 zł.

Odpowiedz do tematu