Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 14 Styczeń 2021, 14:21
U mnie tak sytuacja wyglądała. Zimowy miesiąc praktycznie od A do Z. : Nie jestem zwolennikiem takich grudniów lub innych miesięcy zimowych, ale szczerze mówiąc dobrze się stało, że cały miesiąc minął z pokrywą śnieżną (bo w Tarnowie, Rzeszowie czy Nowym Sączu już nieciekawie przebiegały warunki pogodowe- formalnie przerwa 1/2-dniowa od białych widoków i to w newralgicznym momencie, kiedy się białego puchu oczekuje).
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 14 Styczeń 2021, 14:29
kmroz napisał/a:
I to nad morzem
W obszarach nadmorskich obecność śniegu nie jest niczym wyjątkowym, z racji większych opadów zimą zachodzi takie prawdopodobieństwo, że w tym gąszczu pojawi się jakiś śnieg (tylko szybciej się stopi z racji bliskości morza). To był miesiąc bardzo zimny, a okolice nadmorskie neutralizowały sytuację termiczną, dlatego one dostały też bardzo dużo puchu. Najwięcej śniegu nie spada na ogół przy dantejskich mrozach, tylko przy pół-odwilżowych temp. (w okolicach 0 C), więc taki Hel miał dobre warunki na białe krajobrazy. :
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Wysłany: 29 Kwiecień 2021, 15:55
Pewnie napiszę głupotę, ale patrząc jaka pogoda lubi być ogólnie w grudniu, to nie dziwię się, że ludzie w tym miesiącu na nartach nie jeżdżą, chyba że stoki są sztucznie naśnieżone, no ale wówczas chyba tylko zawodowcy sobie dobrze radzą, na rodzinne wyjazdy nie jest to zbyt dobre rozwiązanie.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum