Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 1 Luty 2021, 16:55
widać też, że nie do końca pionowo To jest najgorsze
Ale klimacik i jakość zdjęć oczywiście piękne tylko znowu razi mała ilość śniegu, no ale cóż, tego nawet najlepszy fotograf bez przerabiania nie zmieni
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11875 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 1 Luty 2021, 17:01
W dodatku powyższe zdjęcia zrobiłem... smartfonem A jak wiadomo, jakość zdjęć z telefonu nie zawsze jest tak dobra jak zdjęcia ze zwykłego cyfrowego aparatu.
Można łatwo odróżnić które zdjęcia robię kompaktowym aparatem fotograficznym a które smartfonem. Zdjęcia z pomarańczową datą która znajduje się w prawym dolnym rogu zdjęcia robiłem aparatem, a zdjęcia z białą datą oraz napisem "Redmi Note 8 PRO" robiłem smartfonem
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 1 Luty 2021, 17:07
Ja wszystkie zdjęcia robię telefonem. Nie jestem jakimś pasjonatą fotografii jako sztuka dla sztuki - po prostu lubię dokumentować krajobraz, pogodę, naturę i... wiele innych rzeczy
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15925 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Luty 2021, 00:37
Faktycznie, dym się jakiś unosi... , aż pomyślałem o trawce (marihuanie) albo papierosach, bo efekt wygląda podobnie.
Też jak jeżdżę na wycieczki rowerowe po okolicach i robię zdjęcie autostradzie, łąkom, obiektom oraz ogólną panoramę, to korzystam z komórki, a ręce się mi nieco trzęsą i obraz wychodzi czasem rozmazany lub zakrzywiony, ale przynajmniej Rodzice mają się z czego pośmiać jak widzą moje zdjęcia. Czemu nie korzystam z kamery albo aparatu, choć to urządzenie ma lepszą ostrość i więcej pikseli? Mój aparat chyba uległ jakiejś niewielkiej usterce/awarii, ale do tej pory nie przyszło mi do głowy, by ją naprawić (mam jednak jakieś pamiątki z dawniejszych czasach zapisane na karcie pamięci i w wolnej chwili wyjmuję ją, wpinam do komp. i przeglądam swoje "dzieła").
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum