Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
A tu okazuje się, że listopad 2004 był równie żałosny w kwestii śniegu, co jego następca... Oczywiście w przypadku listopada mi to szczególnie nie przeszkadza, dlatego mimo wszystko uważam listopad 2004 za całkiem niezły.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 25 Styczeń 2021, 15:22
No u mnie właśnie z tego orkanu sypnęło. Ale miałem zakodowane, że trzymało co najmniej z tydzień, a tu klops. Może mi się z listopadem 2005 pomieszało.
Swoją drogą na stacji na Okęciu (która co by o niej nie mówić, mierzy śnieg chyba lepiej od Legionowa) było tej białej magii "trochę" więcej (ale też epizod)
Przyznam, że ostatnio coraz bardziej sceptycznie patrzę na stację w Legionowie, a od czasu wyrzucenia z niej obserwatora (pomiar zachmurzenia, wilgotności i wiatru) w 2015 roku, to w ogóle stała się niestety luja warta, chociaż i tak lepsza od Okęcia. Niestety nie ma kompromisowej stacji w moim regionie, zresztą mam wrażenie, że takie w ogóle nie istnieją - każda ma jakieś wady...
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16300 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 25 Styczeń 2021, 15:26
Początek mi się nie podoba za bardzo (a zwłaszcza 4.11.), a reszta nawet nawet. Epizody śnieżne w listopadzie zawsze otwarcie przyjmę (zwłaszcza, że ten nie był zbyt szczególny). Dzięki temu orkanowi pojawiły się większe opady.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 10 Luty 2021, 12:17
Ten listopad nawet mi się podoba, pierwsza połowa powyżej normy z małymi amplitudami i ładnymi opadami. Druga trochę bylejaka termicznie, ale chociaż ładnie mokra, no i za okres 19-22.11 też plusik
Zmuszony jestem oczywiście dać dane z innej stacji, no bo niestety to Legionowo z pokrywą se nie radzi, z 3cm raczej bałwana nie ulepiłem Szczerze, gdyby nie moje wspomnienia, to bym nawet pieprzył to i uznał, że faktycznie w takim lutym 2004, listopadzie 2004 czy lutym 2005 było tego śniegu tak mało jak mówi Legionowo. No, ale wiem co pamiętam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum