Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12294 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 15 Luty 2021, 21:56
Kamienica jest rzeką, która aż prosi się o renaturyzację. W dawnych latach istniało tam wiele basenów i kamienistych plaż, które ją zniekształciły, stąd wrażenie suchości tej rzeki można odnieść bardzo często, zwłaszcza okolic kładki (tam do dziś jest kamienista plaża, która znika pod wodą właściwie tylko przy okazji miesięcy takich, jak czerwiec 2020).
Zdjęcie satelitarne z całą pewnością zostało wykonane w październiku 2018, co poznaję po stanie placu budowy koło mojego domu, więc tak czy owak było dosyć sucho.
Co do Cieniawy, znajduje się tam mały stok narciarski, na którym uczyłem się szusować. Do tej miejscowości można się dostać jednak nie tylko 28-ką, ale także moją ulicą, która biegnie przez Kunów, Mystków i Mszalnicę do Cieniawy i następnie wpada w drogę na Gorlice. Pod koniec rzeczonej trasy znajduje się bardzo ostry podjazd, który na rowerze pokonuje się bardzo ciężko, to jeden z najtrudniejszych odcinków w okolicy. Gdybym mieszkał w Cieniawie, grudzień 2018 byłby dla mnie super. Tam śnieg w ostatnim tygodniu był.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum