Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 5 Lipiec 2020, 13:48
FKP napisał/a:
Szczególnie 26 sierpnia 🥶🤢🐸🌧
Wiadomo, pojedyncze dni były PRL-owskie, ale ogólnie 3 dekada brzydka u nas nie była . Ale faktycznie tamten dzień w Płocku to totalny PRL, a nie tak daleko był to naprawdę ładny dzień, całe populudnie i wieczór lampka, bez najmniejszej kropli deszczu (który w tamtym czasie był u nas strasznie potrzebny ). Ja zapamiętałem z tamtego czasu jedynie 2 ostatnie niedziele miesiąca jako lochowe (czyli 24 i 31.08) oraz popołudnie 27.08, po rzeskim i pogodnym poranku. Naprawdę do dziś uważam, że 2 połowa tamtego sierpnia to był super czas w pogodzie, tylko szkoda, że opady tak mizerne i zapisał się jako 3 najsuchszy w wieku
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 5 Lipiec 2020, 13:57
FKP napisał/a:
Jacob, Ale ja 25.08.2014 kopałem dżdżownice i gleba była wilgotna, w lipcu 2014 też taka była
W końcówce sierpnia 2014 trawniki wyglądaly jak siano, tak samo jak w 2018 i 2019 o tej porze. Ściółka w lesie była totalnie wypalona. W okół tylko słyszałem "no w ogóle nie chce padać w tym roku" co już naprawdę o czymś świadczy, bo rzadko da się usłyszeć takie komentarze . Długo przed 2014 nie było u nas takiej suszy na pewno, wcześniej może lato-jesień 2005, ale tego już nie pamiętam
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum