Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12357 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 4 Marzec 2021, 20:37
Zdumiewające co potrafi natura. Może i motyle na zdjęciu zaliczają wpadkę, ale gdybym takie zobaczył, raczej nie zwróciłbym uwagi na czynność, ale wystraszyłbym się osy - czyli cel tych osobników byłby osiągnięty Pająk udający mrówkę również świetnie daje sobie radę - mimikrą mógłby uśpić moją fobię i dać się nawet wziąć do dłoni, ponieważ w odróżnieniu od pająków, mrówek się nie boję.
A jasnoty białe znam, chociaż po kilku intensywnych sezonach rowerowych i przedzieraniu się przez dzikie chaszcze nawet sparzenie się pokrzywą nie jest mi już straszne
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12357 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 4 Marzec 2021, 22:19
O przezroczystych motylach nigdy nie słyszałem, choć całkiem sporo o nich wiem. Te rybki widziałem gdzieś jako przykład przyrodniczej ciekawostki, faktycznie aż trudno uwierzyć w to, że są prawdziwymi, żywymi zwierzętami.
Urzekł mnie kolorowy motyl z imitacją oczu na zdjęciu powyżej Myszki Miki - idealna symetria, mam poczucie perfekcji gdy na to patrzę
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum