Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 232 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25043 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 4 Grudzień 2019, 16:50 Górowanie Słońca 21 czerwca 2018
Jako, że znajdujemy się obecnie w najtragiczniejszym solarnie okresie roku i zostaniemy w nim jeszcze miesiąc na poprawę humoru wklejam wspomnienie Słońca znajdującego się na wysokości niespełna 61*, dnia trwającego blisko 17 godzin i żywozielonej wczesnoletniej scenerii na który przyjdzie nam jeszcze dłłłłuuugggooo poczekać... Do tego temp. ok. 30 st. i mocno grzejące wspomniane Słońce.
Oby do lata
_________________ Aktualna pora roku: Późna jesień
Ogień, który płonął już zgasł, a śmiech zamienia się w strach.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15918 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Marzec 2021, 15:43
Większe szczęście do >16 h słońca ma podobno północna połowa Polski. Nie wiem, jak w Katowicach, Opolu czy Raciborzu, ale w Krakowie znalazłem w ciągu 70-letniej serii pomiarów tylko pojedyncze takie dni.
Poprawka: tylko 1 w zasadzie, mianowicie 15.06.1966.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum