Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16320 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Marzec 2021, 17:44
To nie jest śmieszne, ja się aż czasem zastanawiam, czy nie będę chodził wcześniej spać, przynajmniej w noc piątek/sobota czy sobota/niedziela na wstępie. Nawet sobie zrobię zakaz na ogimet i inne strony od archiwalnej pogody (wrócę do tego kwietnia za kilka miesięcy, jak emocje opadną). Jak sytuacja będzie wyglądać krytycznie, to nawet spuszczę rolety w oknach.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 31 Marzec 2021, 17:47, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16320 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Marzec 2021, 17:51
Owszem, prognozy wówczas szalały. To ocieplenie też mnie nie cieszyło zbytnio. Ogólnie odnoszę wrażenie, że teraz prognozy postępują, tak jak myślałem, jako osoba młodsza: jak jest słonecznie, to temp. rosną i efekt jest taki jak choćby dzisiaj, jak pochmurno to od razu chłodniej o kilkanaście C. Często póki co ocieplenia są iście wyżowe.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 31 Marzec 2021, 19:32
Mnie zastanawiają niskie wartości nocne między 1 a 2 kwietnia na stronie pogodawpolsce (wszędzie w okolicach 0 C). Przecież wtedy powinno być jeszcze co najmniej +5 C na "+").
Wysłany: 31 Marzec 2021, 19:39
Obecne rozdanie modelu ECMWF (zwłaszcza pod koniec Wielkanocy) traktuję tak jak film o p. Kononowiczu, w którym katolika zestawia z no niezbyt ładnym określeniem (prawdziwy chrześcijanin nie uważa ateistę, agnostyka czy osobę wierzącą w inne bóstwo za słowo na "ch..", tylko postępuje wedle zasady "Kochaj bliźniego jak siebie samego"). Pośmiać się można, ale raczej tylko przez łzy, widok bardziej przygnębia niż cieszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum