Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16320 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Kwiecień 2021, 20:13
Ja jestem zdania, że jak w kwietniu ma padać, to temp. powinna reprezentować jakiś poziom. Lekkie "+", czy inaczej "1-cyfrówki" są zawsze mile widziane w okresie listopad-marzec, w kwietniu to jednak codziennie powinno być po ok. +10 C przynajmniej.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 1 Kwiecień 2021, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25170 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 1 Kwiecień 2021, 20:17
Jeśli będzie śmiecień to maj też ma być brzydki, nie lubię takiego typu "wynagrodzeń". To tak jakby zamienić dom jednorodzinny (ciepła wiosna od 1 marca) na łazienkę ze złotym kiblem... (bord od maja a przedtem gówno).
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16320 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Kwiecień 2021, 20:18
Czytałem kiedyś artykuł (chyba zapożyczony ze strony Accuweather), że wiosna 2021 najbardziej da się we znaki krajom Zachodniej Europy, że tam być zimno, zaś w środkowej i wschodniej Europie było pokazane, że będzie ciepło. Może po najbliższym ochłodzeniu pogoda zrobi miłego psikusa. Podświadomie liczę się z myślą, że może czekać nas nieudany kwiecień, no ale mówi się trudno. Gorzej niż w 2013 chyba nie będzie.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 1 Kwiecień 2021, 20:19
FKP napisał/a:
Jeśli będzie śmiecień to maj też ma być brzydki, nie lubię takiego typu "wynagrodzeń". To tak jakby zamienić dom jednorodzinny (ciepła wiosna od 1 marca) na łazienkę ze złotym kiblem... (bord od maja a przedtem gówno).
Też uważam, że po takim incydencie, który może wystąpić, powinno więcej ulew przechodzić: nie tylko w kwietniu, ale też w maju i ogólnie w całe wakacje.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 1 Kwiecień 2021, 20:20, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 1 Kwiecień 2021, 20:22
Na nadchodzący chłodny czas opady nie są oczywiście tak potrzebne. Jak będzie gwarancja stabilnego 2-cyfrowego ciepła w dzień (chociaż 10-15 C, noce z takiej okazji też byłyby "ciepłe", bliżej +10 C niż 0 C), to wtedy może sobie lać, ile wlezie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum