Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Czas Euforii w tym mieście był, jak prawie wszędzie, mega konsekwentny, ale szału zupełnie nie robił. Do czasu, bo na koniec jednak pokazał się z bardzo miłej strony
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 2 Kwiecień 2021, 22:20
Aż musiałem jeszcze raz przeczytać, aby się upewnić - jedenaście dni opadów pod rząd No to pięknie, rzeczywiście maj 2019 wygląda w tych miejscach na bardzo konsekwentny i systematyczny. Sumy opadowe nie są szczególnie imponujące z mojej perspektywy, ale ziarnko do ziarnka. 84,6 mm w Jeziorkach to już ładny wynik, a lepszy wyrobiony w ten sposób niż krótszym okresem ulew. Naprawdę począwszy od 9 maja wygląda to nad wyraz imponująco
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 2 Kwiecień 2021, 22:28
PiotrNS napisał/a:
jedenaście dni opadów pod rząd
No od 12 do 23.05 to w całej aglomeracji warszawskiej padało dosłownie codziennie xd 19.05 były to przeważnie dość słabe opady nad ranem (pisałem o nich w moim wspomnieniu Czasu Euforii), poza tym były to albo popołudniowe burzałki, albo pseudopluchy w okresie 13-15.05.
Gdyby nie ten 20.05 i w mniejszym stopniu 27-28.05 to byłaby jedna wielka mżawkowo-kapuśniaczkowa lipa... Tak to jednak uzbierało się sporo i w takich warunkach te mżawki były dodatkowo bardzo pożyteczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum