Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 12 Kwiecień 2021, 11:48
Ja to do założenia bluzy wiele nie potrzebuje Ale by założyć długie spodnie, to już inna bajka, to latem - poza oficjalnymi okazjami - mi się praktycznie nie zdarza. W lipcu 2020 akurat tak wyszło, że było to pare razy konieczne, ale miałem szczęście - akurat trafiło na bubowate dni. Tak sam z siebie, bez konieczności, założyłem jedynie wieczorami 7 i 22 lipca
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 12 Kwiecień 2021, 11:55
Czyli na odwrót niż ja Mi się strasznie nogi pocą i naprawdę jeśli jest >15 stopni to się czuję nieprzyjemnie w nich. A czasem nawet jak jest trochę mniej (tak 12-13 stopni), ale bardzo wysoka wilgotność (przykład to 30.03 b.r., czy 30.09 ub.r.) W porze chłodnej pierwszą rzeczą po powrocie na chatę jest natychmiastowe przebranie się w krótkie spodnie
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 12 Kwiecień 2021, 12:10
Ja raczej podobnie jak Paweł Do długich spodni jestem przyzwyczajony i w krótkich chodzę rzadko, praktycznie tylko do ogrodu, na rower, czasami nad jezioro. Jadąc gdzieś nawet pół-oficjalnie, zakładam długie spodnie i jakoś mi to nie wadzi. Granica temperatury na krótki rękaw jest u mnie bardzo płynna, zależy od tego co robię, czy świeci Słońce i czy wieje wiatr.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Ostatnio zmieniony przez PiotrNS 12 Kwiecień 2021, 13:49, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Meteorologia Pomógł: 179 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7601 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 12 Kwiecień 2021, 18:40
U mnie najbardziej na odczucie termiczne wpływa wiatr, jak aura jest bezwietrzna to i 13-14 stopni mi starczy na krótkie spodenki i t-shirt, ale wczoraj przy nieco wyższych temperaturach i silnym wietrze to jednak było mi chłodno trochę i ubrałem bluzę. Nogi mi się aż tak nie pocą, ale przy 18 stopniach już raczej chodzę na krótko, chyba że jest koniec lutego jak np w tym roku było to ubieram jednak dresy/dzisny, żeby ludzie mnie za pajaca nie wzięli xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum