Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Miesiąc oceniam całkiem dobrze, chociaż podgrzałbym trochę noce i zesłałbym ze dwie większe ulewy. Suma opadów wyniosła mniej więcej tyle co w lipcu 2020, a nie był to nazbyt godny uznania wynik.
Mimo to było przyzwoicie, szkoda tylko że podkładu muzycznego pod lipiec 1976 słucha się już jakby trochę inaczej.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Przy lipcach XXI wieku to gówno, ale jak na tamte czasy jeden z najlepszych lipcow, a od 20.07 to już naprawdę git . No i początek ma swój urok, chociaż tych amplitud się boję, mam wrażenie, że sezony letnie w dzisiejszych czasach już nie mają takiego potencjału na kosmiczne amplitudy, jakoś po czerwcu 2000 tak skrajnie amplitudowe dni w lecie zaczęły po prostu zanikać, co oczywiście cieszy
Ocena: 5,5/10
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 1 Sierpień 2022, 18:30
Właśnie coś obliczyłem i jestem zły Przeliczyłem sumy wszystkich średnich dobowych lipców o takiej samej w zaokrągleniu średniej 17,9, czyli najchłodniejszych "normalnych", będących na progu przeskoczenia do klasy "lekko chłodnej". I co się okazało W przypadku lipca 1976 suma ta wynosi 554,1, zaś w przypadku 2011, najbardziej kłócącego się z moimi odczuciami miesiąca... 554,2. Oznacza to, że pierwszy w kolejce do błękitnego koloru jest lipiec 1976, a ten sprzed 11 lat ciągle będzie "normalny", choć odczuwalnie był zimny jak mało który, a jego średnia Tmax jest taka jak lipca 1977 xD I zabrakło 0,1 Tyle przegrać, nadal nie nacieszę się zasłużoną "chłodnością" tego miesiąca i ostatni błękitny lipiec mam w 2004 xD
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum