Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15927 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 26 Kwiecień 2021, 14:37
Dla mnie wiosna 2019 była lepsza, ale czy piękna to też bym nie przesadzał: jeśli marzec można uznać za wiosnę, to trochę przesadzał z ciepłem, a nie padało zbyt wiele , kwiecień mimo przewagi umiarkowanie ciepłych temp., miał 2 dość skrajne, choć na szczęście krótkotrwałe (2-3-dniowe) okresy termiczne: pierwszy zimny na początku 2 dek., a drugi bardzo ciepły po Wielkanocy (i też niezbyt woda z nieba leciała, jedynie przy ochłodzeniu... które mogłoby być w sumie suche i słoneczne (ale dobrze, że padało to co powinno) , no i pod koniec miesiąca przy niżu z południa). Maj nawet może sobie być (zimno w 1 połowie to wbrew pozorom regularne 10-15 C, czasem 15-20 C, a także brak przymrozków, więc w sumie tej bardziej prawdziwej wiosny ciąg dalszy) , choć niektóre cieplejsze dni w 3 dek. mnie trochę odpychają.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 179 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7601 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 11 Maj 2022, 10:13
Jak dla mnie chyba jednak neutral- marzec w sumie jak na taką anomalie na prawdę szczędził takiej pustyni w tak ohydnym wydaniu jak choćby ten przypadek 3 lata później xd Trochę za dużo tego wiatru było, dlatego znacznie bardziej lubię choćby marzec 2017, ale było nawet ok. Kwiecień no to wiadomo, że przegiął, choć u mnie jednak był na pewno poziom wyżej niż w C Polsce. Maj niestety zawiódł mocno, nawet druga połowa miała sporo niefajnych elementów, ale jednak o niebo lepszy niż dwa kolejne sraje był moim zdaniem.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 11 Maj 2022, 10:19
Co do drugiej połowy maja 2019 w Katowicach to szczerze też była bardzo dobra, poważnymi wyjątkami były tylko 3 ostatnie dni (ale no to akurat wszędzie, termin końca CzE to 28.05), no i ten nieszczęsny 23.05. No i coś chłodne te noce niektóre mieliście xd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum