Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15928 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 27 Kwiecień 2021, 00:12
Zdjęcia ładne i faktycznie da się dostrzec większe zmiany.
Żyjemy w takich czasach, że coraz się więcej domów czy drzew pojawia. Chyba, że ma jakaś droga powstać, to akurat z większą mocą wszystko się burzy (tzn. domy powstają inne, hurtowo, ale niektóre stare są rozwalane, no to taki mieszkaniec powinien mieć prawo do uzyskania odszkodowania i środków do znalezienia sobie innego lokum, no i flora zlikwidowana). Jak jeżdżę do kościoła (tak 2-3 km od mojego domu), to widzę, że wszędzie przy skrzyżowaniu na przyszłą obwodnicę drzewka ścięte (a jeszcze nie tak dawno temu sceneria była bardziej zielona...), podobno droga dojazdowa ma powstać do wakacji 2023. Już wiem, gdzie się nie należy zapuszczać przez najbliższe miesiące (a nawet lata...), jak będę chciał jechać do danej miejscowości na północ na rowerze.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15928 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 27 Kwiecień 2021, 00:21
Co prawda, to prawda: w dzieciństwie, a nawet jeszcze kilka l. temu to dużo więcej tych łąk widziałem wokoło, a teraz wszystko zabudowują na potęgę. Owszem, niektóre budynki nawet wyglądają ładnie i nowocześnie, ale okolice tracą swój dawny urok.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 27 Kwiecień 2021, 11:54
Luty 2021 wygląda na Twoim zdjęciu bardziej konkretnie, mimo że okolica znacznie się zabudowała. Poziom pokrywy śnieżnej na zdjęciu sprzed 15 lat nie jest chyba jakoś wyjątkowo wysoki, choć niewątpliwie i tak oczekiwany, ładnie wygląda. Jak mniemam, Twój dom to ten po prawej stronie zdjęcia z tego roku - poznaję po tym, że na Twoich zdjęciach często widać dach tego dużego domu, który stoi na sąsiedniej posesji
Co do deweloperki - z jednej strony czasami mnie też to smuci, a z drugiej - przynajmniej w Polsce takie nowe budownictwo jest z reguły bardzo ładne i takie nowe osiedla prezentują się bardzo atrakcyjnie. Szkoda tylko łąk i tej sielankowej atmosfery, która zostaje wtedy zaburzona. Swojej okolicy z np. roku moich narodzin chyba bym nie poznał. Jeszcze pamiętam jak przy drodze, która łączy mnie z drugą, mniej uczęszczaną ulicą, stał jeden dom budowany wtedy co mój, a drugi był w budowie. Teraz tylko przy tej dróżce stoi ich już dziewięć, a po obydwu stronach w niewielkim odstępie są kolejne takie dróżki, gdzie kiedyś prawie nic nie było, tylko pola. Jak przez mgłę pamiętam jeszcze traktory jeżdżące po moim sąsiedztwie, pasące się krowy i upstrzone kwieciem łąki. Teraz tu gdzie mieszkam, jest taka typowa podmiejska "willowa" dzielnica. Na szczęście niedaleko mam jeszcze bardziej dziewicze miejsca
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 27 Kwiecień 2021, 12:29
Nieee, mojego rodzinnego domu nie widać na tych zdjęciach, jest on po drugiej stronie tego starego dużego domu. A co do śniegu, to też się zdziwiłem, ale 12.02.2006 jednak była odwilż i po prostu sporo z drogi się stopiło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum