Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16367 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 29 Kwiecień 2021, 18:40
Aaa... rozumiem (z tym koniem i małżonką). Ostatni kawał dość dobry, tylko że co Hiroszima symbolizuje obszar, który niebawem będzie zniszczony (w czasie II Wojny Światowej, czyli dobre ponad 70 l. temu to było przez Amerykan (m. in. wspomniana Hiroszima i Nagasaki), ale teraz przez kogo?).
Ja sam mam dość znane kawały o Jasiu (wstawiłem cenzurę na brzydkie i niecenzuralne słowa w postaci wielokropków), pewnie na ogół są słabe. Ze swojej strony wszystkie mogą być, ale najbardziej lubię numery 12 i 17 z poniższej listy, ewentualnie też 1, 7 i 8.
1. Jasio chce popływać i pyta ratownika o zgodę:
- czy mogę popływać w tym basenie
- musisz najpierw pokazać, jak pływasz
Jasiu zaczyna: robi fikołki, pływa, nurkuje, wreszcie ratownik pyta:
- gdzie nauczyłeś się tak świetnie pływać
- tata wyrzucał mnie na środek jeziora
- to pewnie było trudno dopłynąć do brzegu
- nie, najtrudniej było wydostać się w wody
2. pani w szkole pyta dzieci o ich zwierzątka, podchodzi do Jasia:
- Jasiu, a masz może jakieś zwierzątka
- mieliśmy kiedyś pieska, proszę pani, ale go zabiliśmy, bo ja mięsa nie jadam, ojciec nie je, matka też nie, a dla jednego psa nie będziemy kupować
- Jezu, Jasiu, to straszne, a kotka nie masz
- mieliśmy kiedyś kotka, ale go zabiliśmy, bo ja mleka nie pijam, ojciec i matka też nie, a dla jednego kotka mleka nie będziemy kupować
- Jasiu, co ty mówisz, przyjdź jutro z mamą
- miałem kiedyś mamę, ale się jej z tatą pozbyliśmy, bo ja jeszcze nie b..., tata już nie może, a dla sąsiada nie będziemy trzymać
3. jedna z młodszych klas szkół podstawowych, pani nauczycielka stoi na ławce i zmienia jakiś obrazek, a dzieci ją trzymają, aby nie spadła, Jasiu korzystając z okazji, zagląda pani pod spódniczkę, wchodzi inny nauczyciel, zauważył, co wyczynia chłopiec i mówi:
- Jasiu uważaj, bo oślepniesz
Jasiu zakrywa jedno oko ręką i mówi:
- pierdziele, zaryzykuję na jedno oko
4. przyszedł Jasio do szkoły i mówi do Taty:
- dostałem 5 i w mordę
- za co dostałeś 5
- no bo pani zapytała mnie, ile jest 7 razy 6, a ja jej powiedziałem, że to jest 42
- a za co w mordę
- bo pani zapytała mnie, ile jest 6 razy 7
tu zdziwiony ojciec:
- przecież to jeden ch..
- no też jej tak powiedziałem
5. wchodzi na lekcję, rzuca tornister, kładzie nogi na ławkę i krzyczy- siema
widząc to zszokowana nauczycielka mówi do Jasia:
- Jasiu natychmiast podnieś ten tornister, wyjdź do klasy i wejdź jeszcze raz, tym razem tak, jak twój ojciec, kiedy wraca z pracy
Jasiu ze spuszczoną głową podnosi tornister i wychodzi z klasy, po chwili drzwi pod wpływem kopnięcia otwierają się z hukiem, do sali wskakuje Jaś i krzyczy:
- ha kur.. nie spodziewałaś się mnie tak wcześnie
6. Jasiu przychodzi po popołudniowej nieobecności w szkole, a pani pyta:
- Jasiu, dlaczego wczoraj nie byłeś w szkole
- musiałem prowadzić krowę do byka
- nie mógł tego zrobić ojciec
- nie, proszę pani, byk to robi lepiej
7. w 1 klasie szkoły podstawowej pani pyta dzieci
jakie dźwięki wydaje krowa
Małgosia podnosi rękę- "muu, proszę pani"
- bardzo dobrze, Małgosiu, a jakie dźwięki wydają koty
Grześ podnosi rękę- "miau, proszę pani"
- bardzo dobrze, Grzesiu, bardzo dobrze, a jaki dźwięk wydają psy
Jasiu podnosi rękę- "na ziemię skur..., ręce na głowę i szeroko nogi"
8. dzieci miały przynieść do szkoły różne przedmioty związane z medycyną- Małgosia przyniosła strzykawkę, Kasia bandaż, a Basia słuchawki
- a ty co przyniosłeś- pyta nauczycielka Jasia
- aparat tlenowy
- a skąd go wziąłeś
- od dziadka
- a co na to dziadek
- hyyyyh...
9. przedszkole, Jasiu zaczyna zwalać na podłogę wszystkie zabawki z półek, pani go pyta:
- co robisz Jasiu
- bawię się
- w co
- w "kur.. mać, gdzie są klucze do samochodu"
10. na lekcji polskiego w 5 klasie pan nauczyciel pyta uczniów, czy znają znaczenie słowa rarytas- no dzieci, powiedzcie, co dla was jest rarytasem
- banany, pomarańcze- mówi Hania
- bułka z masłem i szynką- mówi Staś
- tyłeczek 16-letniej dziewczyny- mówi Jaś
pan nauczyciel wyrzucił go z klasy i kazał na 2 dzień przyjść z ojcem, na 2 dzień Jasiu przychodzi do szkoły i siada w ostatniej ławce
- Jasiu, dlaczego przyszedłeś bez ojca i dlaczego siedzisz w ostatniej ławce
- bo tatuś powiedział, że jak dla pana tyłeczek 16-letniej dziewczyny nie jest rarytasem, to pan jest pedał i mam się od pana trzymać z daleka
11. nowa nauczycielka geografii przychodzi do klasy na lekcję i mówi:
- dzisiaj porozmawiajmy o tym, co to jest globus
klasa na to chórem- spadaj ty stara dzi...
nauczycielka rozpłakała się, wybiegła z klasy, poszła do dyrektora
- koleżanko- mówi dyrektor- ja pani pokażę, jak należy z nimi postępować
po chwili dyrektor wchodzi do klasy i zaczyna:
- cześć, małe skur...
- czołem, łysy chu..
- dzisiaj będzie o tym, jak się zakłada kondoma na globus
- na globus- dziwi się klasa- a co to jest globus
- od tego właśnie kur.. zaczniemy
12. przychodzi syn dresiarza do domu, ojciec do niego:
- joł mały, jak tam w budzie
- wiesz ojciec, dostałem dzisiaj pięć "1"
- o to Jasiu, będzie wpier...
- wiem, mam już adresy
13. Jasiu zawsze odzywał się brzydko i wyzywał koleżanki, pewnego dnia, zanim jeszcze Jasiu przysiedł, pani mówi do dziewczynek:
- jeżeli Jasiu was obrazi lub powie coś nieprzyzwoitego, to wszystkie wyjdźcie z sali
po kilku minutach wpada Jasiu i krzyczy:
- ej, burdel budują za rogiem
wszystkie dziewczynki wychodzą z klasy, a Jasiu na to:
- gdzie kur.., dopiero fundamenty kładą
14. Marysia pyta się Jasia:
- Jasiu, pożyczysz mi na jutro swoje zdjęcia
- po co Ci
- po pani od przyrody powiedziała, żeby na jutro przynieść zdjęcia jakiejś katastrofy ekologicznej
15. mąż odwozi do szpitala rodzącą żoną, nauczycielkę polskiego, ta nazajutrz dzwoni do męża:
- kochanie, jestem taka szczęśliwa- rodzaj męski, liczba mnoga
16. Jasiu wraca do domu cały podrapany- ręce, twarz, nogi- mama pyta:
- synku, co się stało
- jechałem na rowerku i się wywróciłem
- przecież rowerek stoi w garażu, ma zepsute siodełko
- no, ale to był rowerek pożyczony
- to jak to się stało
- no, wjechałem w żwir i wpadłem w poślizg
- ale przecież rano dzisiaj widziałam, że wywalili pod naszym blokiem asfalt, więc tam nie ma żadnego żwiru
- no tak, ale ja wpadlem tak naprawdę w krzaki i się porysowałem
- kochanie, przecież krzaki wycięli wczoraj wieczorem
no to Jasiu zrobił wkurzoną minę i krzyczy:
- kot jest mój i będę go pier..., czy się komu podoba, czy nie
17. Jasiu przynosi do domu torbę pełną jabłek, mama pyta go:
- skąd masz te jabłka
na to Jasiu- od sąsiada
- a on wie o tym- pyta mama
- no pewnie, przecież mnie gonił
18. jedzie Jasiu chodnikiem i mówi:
- lowelku, stój- później- lowelku, jedź
zatrzymuje się na przejściu
wtedy jakaś pani slyszy jego wadę wymowy
- taki duży chłopiec i nie umie wypowiedzieć "r"
- spie... (r) stara ku... (r), a ty lowelku, jedź
Jako bonus mam kawał o lisku:
przychodzi lisek i próbuje niecnie ukraść kurki, nagle przyłapuje go gospodarz i pyta się:
- lisku, czemu kradniesz kurki?
a lisek odpowiada:
- ale to nie ja...
a tak naprawdę to był on
Jak któryś z dowcipów/kawałów/żartów się pojawił wcześniej, to z góry przepraszam.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 327 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16266 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 29 Kwiecień 2021, 19:35
Mąż przychodzi pijany do domu. Żona go "łaje".
-Stary, chyba zaraz dam ci w mordę
-Tylko nie odgryź kochanie!
Pewna pani wytoczyła pewnemu panu sądową sprawę cywilną (mniejsza tym o co)
W pewnym momencie sędzia zadał mu pytanie:
-I co POZWANY powiedział wtedy POWÓDCE
-Po jakiej wódce, proszę wysokiego sądu, wtedy wypiłem zaledwie jednego browara
Pewien pan miał na osiedlu stragan z warzywami i jakoś "wiązał koniec z końcem". Ale pewna pani postawiła opodal drugi stragan też z zieleniną. Ponieważ znała najnowsze ploteczki z osiedla, klientki zaczęły wybierać jej stragan, a interes faceta ZROBIŁ PLAJTĘ.Więc podał ja do sądu oskarżając o nieuczciwą konkurencję. Mówił tak:
Ta pani przystawiła swój interes do mojego interesu i mój interes STANĄŁ
P.S.
Bartek617 napisał/a:
Hiroszima symbolizuje obszar, który niebawem będzie zniszczony (w czasie II Wojny Światowej, czyli dobre ponad 70 l. temu to było przez Amerykan (m. in. wspomniana Hiroszima i Nagasaki), ale teraz przez kogo?).
W zestawieniu z Hiroszimą chodziło raczej o skutki. Fakt, że porównanie jest nieco wyolbrzymione, ale ten dowcip faktycznie wówczas "hulał" po Warszawie.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Inne Pomógł: 327 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16266 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 22 Maj 2021, 16:49
W USA złodzieje napadli na pewną młodą kobietę, zrabowali je wszystko, w tym auto, a nawet zostawili ją całkiem na golasa. Stanęła przy drodze, aby poprosić o podwózkę do najbliższego szeryfa. Niestety żaden samochód się nie zatrzymał. Zatrzymał się za to czarnoskóry rowerzysta. Posadził ją NA RAMĘ roweru i podwiózł na komisariat . Na miejscu dziękując mu spytała:
-Czy nie przeszkadzało panu, że jestem naga
-Nie przeszkadzało nic a nic, ale czy zauważyła pani, że mój rower to DAMKA
W przedziale kolejowym toczy się rozmowa o sławnych ludziach. Przy oknie siedzi inteligent żydowski i co chwila wtrąca krótką uwagę dotyczącą pochodzenia danej osobowości. - Zamenhoff... - Żyd. - Spinoza... - Żyd. - Kolumb... - Maran, wychrzczony Żyd hiszpański. - Mickiewicz... - Miał matkę neofitkę. Siedząca obok dama wykrzykuje ze zgorszeniem: - Jezus, Maria!!! - Też Żydzi!...
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum