Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Maj 2021, 21:15
Na S Polski (przynajmniej okolice Katowic i Krakowa) dość dużo i dość często padało jak na kwiecień, choć oczywiście w zestawieniu z późniejszym majem to i tak prawie tyle, co nic.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Marzec 2022, 22:27
Dla mnie może bez wątpienia być , chociaż wystarczyła większa ilość dni z deszczową pogodą (tych opadów nie było bardzo dużo: porównywalnie do lat 2004-2005 i 2008), a średnia temp. w ciągu dnia pewnie znacząco spadła względem kwietni 2007 i 2009.
Wysłany: 2 Marzec 2022, 22:34
Czasami odnoszę wrażenie, że na posterunku Katowice-Pyrzowice niekiedy bywa(ło) gorzej. Ale fakt faktem, nie licząc ewentualnie obszarów podgórskich (niektóre posterunki tam mogą być cieplejsze) i górskich jest to chyba jedna z chłodniejszych ogólnodostępnych w meteomodelu stacji, przynajmniej na południu Polski: parametr temp. maks. i temp. min. należał tam z reguły do niskich (choć zdarzały się przejściowo wyjątki).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum