Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 3 Maj 2021, 15:59
Sam nie wiem, czy na Białorusi są niedźwiedzie, ale w obszarach podgórskich jak byłem koło Nowego Sącza (Rytro i okolice leśne) to wydaje mi się, że gdzieś przebywał jakiś "brunatnik" niedaleko, pamiętam, że pewne obawy mi towarzyszyły.
Jest pewien załącznik, który dotyczy obecności niedźwiedzi na Białorusi, ale nie wiadomo czy sprawa nie uległa przedawnieniu, jednak prawie 2 l. już minęły.
Co do spania na zewnątrz (w śpiworze lub w namiocie) to wiadomo, że cieplejsze noce są na wagę złota, przy temp. 0-5 C też uważam, że nie byłoby zbyt ciekawie ; co innego jak się jest we własnym miejscu zamieszkania: domu, bloku, kamienicy itp. itd..
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum