Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16333 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Maj 2021, 10:35
Cytat:
Mi niestety nie, najchętniej to bym tego ścierwa się pozbył z naszego klimatu.
Może rejon Warszawy jest faktycznie czymś w rodzaju zielonych płuc Polski, ale co mają powiedzieć takie regiony (właściwie ich mieszkańcy) jak Górny Śląsk czy zachodnia Małopolska, gdzie z reguły powietrze jest zanieczyszczone, dopiero dzięki wietrznej pogodzie jest tam w miarę czysto.
Dla mnie wiatr jest bardzo dobry wtedy, gdy robi się ciepło, bo w każdym przypadku obniża temp. odczuwalną (bez niego byłoby cieplej praktycznie zawsze). Chociaż oczywiście niestety, o ile zimową porą na ogół temp. odczuwalna wyniesie na ogół dużo mniej niż ogólna (nieważne czy są to bryze, wiatry halne/feny czy inne wichury), to podczas trwania gorąca czy upałów stosunek temp. odczuwalnej do ogólnej jest niemalże identyczny (a nawet temp. odczuwalna jest wciąż nieco większa).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 20 Maj 2021, 12:09, w całości zmieniany 1 raz
Jedynie na Pomorzu, we wschodniej Małopolsce i we wschodnich regionach podgórskich (tj. Podkarpacia) miesiąc przebiega w miarę neutralnie, największe chłody (względem norm obowiązujących w regionach, a niestety nie wszędzie są takie same; maj chyba jest na ogół najcieplejszy na południowym zachodzie Polski, tj. Dolny Śląsk i Opolszczyzna (nie licząc wyżyn i gór oczywiście)) mają przede wszystkim miejsce w okolicach Wrocławia i ziemi lubuskiej.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum