Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Najlepsze/najgorsze pierwsze półrocze (2001-2019)
Autor Wiadomość
PiotrNS 
Poziom najwyższy
Fan normalności

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 31 Maj 2021, 22:59   

Ja zdecydowanie też. Wiosny z bardzo zimnymi marcami mają to do siebie, że taki zimowy miesiąc początku wiosny bardzo łatwo na starcie obniża im anomalię, którą później trudno jest "wyciągnąć". Nawet bardzo ciepły maj może nie być wystarczający, a jednak taka wiosna obfitująca w prawdziwie ciepłe dni w maju i ewentualnie II połowie kwietnia zapisuje się w pamięci inaczej od takiej, w której zimno było cały czas, tyle że z małymi przerwami albo mniejszą intensywnością. W tym roku nie mieliśmy długiej zimy, ale za to bardzk przeciągniętą porę chłodną.

Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu :snieg:

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 10 Czerwiec 2021, 13:49   

kmroz napisał/a:
koszmar każdego, kto pasjonuje się pogodą...

Czy myślisz, że dla każdej osoby I półrocze 2020 było koszmarne? ;-) Znaczy może dla niektórych osób była pogoda w tym okresie bardzo nieudana (nie neguję), ale wydaje mi się, że do dużo większych tragedii należała bezapelacyjnie p(l)andemia. :-(

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

Jacob 
Poziom najwyższy
Fan 2021 roku

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 21 Czerwiec 2022, 09:47   

Jak dawno nas tu nie było :oops:

1. 2006
2. 2013
3. 2003
4. 2011
5. 2010
6. 2005
7. 2021
8. 2009
9. 2012
10. 2004
11. 2018
12. 2016
13. 2017
14. 2001
15. 2019
16. 2014
17. 2002
18. 2007
19. 2015
20. 2008
21. 2022
22. 2020 (jednak do 13.06 znacznie gorsza od kończącej się :kibel: )

"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Ostatnio zmieniony przez Jacob 21 Czerwiec 2022, 10:29, w całości zmieniany 1 raz  

kmroz 
Junior Admin
fan bezdźwięczności

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 21 Czerwiec 2022, 10:18   

Co 2019 tak wysoko :?: :help: :glupek:

Zimnolubna kutwa z zespołem Aspergera

Jacob 
Poziom najwyższy
Fan 2021 roku

Wysłany: 21 Czerwiec 2022, 10:22   

kmroz napisał/a:
Co 2019 tak wysoko :?: :help: :glupek:

Ja Ci dam głupek :evil:

Były jeszcze gorsze pod spodem i tyle

"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024

kmroz 
Junior Admin
fan bezdźwięczności

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 21 Czerwiec 2022, 10:27   

Jakim cudem 2007 gorsza, to zupełnie nie czaje :-P

1.2006
2. 2013
3. 2010
4. 2009
5. 2012
6. 2004
7. 2021
8. 2016
9. 2017
10. 2003
11. 2005
12. 2011
13. 2007
14. 2001
15. 2015
16. 2018
17. 2014
18. 2008
19. 2002
20. 2019
21. 2020
22. 2022

Zimnolubna kutwa z zespołem Aspergera

Jacob 
Poziom najwyższy
Fan 2021 roku

Wysłany: 21 Czerwiec 2022, 10:28   

kmroz, przez sryczeń i srarzec

O w ogóle to o 2012 zapomniałem :lol:

Jacob 
Poziom najwyższy
Fan 2021 roku

Wysłany: 10 Grudzień 2022, 14:09   

Muszę zrobić update

1. I połowa 2013 roku:
Przede wszystkim kocham pierwszy kwartał tamtego roku, nie żałujący :snieg: , zwłaszcza długie okresy stycznia i marca. Do drugiego kwartału za to już mam dużo zastrzeżeń, wręcz mogę stwierdzić, że był on wyjątkowo złośliwy, ale co z drugiej strony mnie cieszy był przy tym niezbyt anomalny, dość mokry i pochmurny. Maj o czerwiec miały trochę fajnych, parnych ekscesów, zwłaszcza ich przełom, ale w przewadze raczej wkurzały złośliwością, ale zdecydowanie najgorszy pod tym względem był kwiecień, poza niezwykłym, przede wszystkim termicznie początkiem nie miał nic ciekawego do zaoferowania :/ .

2. I połowa 2006 roku:
Tu dla mnie pierwszy kwartał stracił w porównaniu do 2013, oprócz fajnego i dynamicznego luciaka, bo jednak styczeń i marzec to w dużej mierze suchy mrozio :/ . Jednak nie ukrywam słabość do tych miesięcy pozostała. Jeszcze kwiecień był całkiem spoko, dalej już gorzej, maj w Toruniu był totalnym shitem :zygacz: , czerwca fanem też nie jestem, aczkolwiek jak na tamte czasy, nawet sensowny.

3. I połowa 2010 roku:
Tu przede wszystkim fenomenalny styczeń. Jeszcze na wyraźny plus zasłużył marzec. Za to na minus jedynie maj. Parzyste miesiące tamtej połowy były co najwyżej poprawne politycznie, ale niczym szczególnym się nie wyróżniały :-P .

4. I połowa 2005 roku:
Podoba mi się w niej duet luty-marzec, a konkretnie ruchomy miesiąc od połowy lutego do połowy marca. Jeszcze oprócz tego fajny i wyrazisty kwiecień, sielski czerwiec zwyczajnie poprawny, ale powinienem go zganić za sumę opadów. Bardziej tu mi podpadają styczeń i maj, zwłaszcza ich pierwsze dwie dekady mocno patologiczne :/ .

5. I połowa 2004 roku:
Przede wszystkim styczeń zasłużył na dużego plusa. Luty i marzec trochę drażnią patologicznymi chwilami, ale przyniosły trochę dobrego. Kwiecień całkiem spoko. Dopiero duet maj-czerwiec jest jego słabą stroną, chociaż ten pierwszy jeszcze idzie docenić za zachowanie jako takiej antyzłośliwości.

6. I połowa 2021 roku:
Do 19.02 bez większych zastrzeżeń, później już trochę mi podpadała, szkoda trochę marca, że zmarnował swój potencjał przez to, że był raczej suchy. Dalej nawet spoko kwiecień. Dalej mamy już wyjątkowo okropny duet maj-czerwiec, jeden wybitnie złośliwy, drugi wybitnie pustynny. Choć ten duet w ostatnich 4 latach często drażni polaryzacja, to jednak pozostałe z lat 2019-22 były dalekie od takiej okrutności :/ .

7. I połowa 2009 roku:
Pierwszy kwartał dość poprawny termicznie, ale jednak w Toruniu był bardzo pechowy na tle kraju, zwłaszcza luty :/ . Dalej przefizyczny pożarśmiecień, którego na powrót znienawidziłem :zygacz: . Później za to maj się udał, taka nieco bardziej antyzłośliwa kopia maja 2019, czerwiec na powrót nieco zyskał przez końcówkę, co nie zmienia faktu, że jako całokształt kiepski.

Jacob 
Poziom najwyższy
Fan 2021 roku

Wysłany: 10 Grudzień 2022, 14:47   

8. I połowa 2003 roku: ostatnio u mnie straciła za dużą ilość pustynnego vibe'u, chociaż każdy z pierwszych 4 miesięcy dał od siebie trochę :snieg: , ale ten pierwszy kwartał to jednak bieda w porównaniu do ww. Nadal też cenię antyzłośliwy maj z dużą ilością burz, ale suma opadów już była jego słabą stroną (z resztą jak właściwie każdego miesiąca tamtej połówki). Za to do czerwca totalnie się zraziłem :zygacz:

9. I połowa 2011 roku: w sumie to bardzo podobna specyfika do I połowy 2003, zwłaszcza 1 kwartał, drugi kwartał totalnie inaczej ułożony, ale da się sporo analogii znaleźć, np. maj 2003 i czerwiec 2011. Też ta połówka u mnie straciła za pustynnosc.

10. I połowa 2016 roku: wahałem się czy jej nie dać ze 2 miejsca wyżej, ale tu już luty mnie zbyt mocno razi :/ . Styczeń poza końcówką spoko, ale i tak dość suchy, wadą dalszej części tej połówki też były dość niskie sumy opadów i też trochę pustynnosci w maju i czerwcu mimo, że uważam je za całkiem spoko (dużo gorzej jakby pojawiła się ona w poprzednich dwóch miesiącach)

11. I połowa 2012 roku: Mam negatywne skojarzenia przez pożarzec i sraj :/ . Styczeń też niestety bardziej negatywny niż pozytywny. Kwiecień poza słynną końcówką był naprawdę w porządku, luty w dużej mierze ciekawy. Całkiem podoba mi się czerwiec, chociaż miał swoje za uszami.

12. I połowa 2017 roku: Na duży plus zasłużył tylko czerwiec. Początek roku tak gdzieś do Walentynek był zwyczajnie poprawny, ale wnerwiał bardzo słabymi opadami. Potem kolejne nie spełna 2 miesiące dominował bord (mam wrażenie, że dużo osób zapomina o tym długim okresie bordu z 2017 roku), o tyle że poza epizodami niezbyt pożarcowaty, ale jednak trochę dokuczył :/ . Potem bubu, dość niejednoznaczne. Maja tamtego roku nie lubię za dużą ilość pustyni, wcale nie mniejszą jak 5 lat później (a nawet i większą tutaj) :/ .

13. I połowa 2001 roku: styczeń to nudne i suche gówno, które ubarwia jedynie dziedzictwo, luty poza obwarzankami wręcz gorszy, bo dowalał bordem :zygacz: . Za to marcuś bardzo się postarał i nie żałował :snieg: jak i fajnego ciepelka. Kwiecień niestety złośliwy, ale chwilami to było nawet jego zaletą, np. to zabielenie w połowie. Maj nieciekawy, ale szczególnie negatywnie się nie wyróżnia. Za to czerwiec :kibel:

14. I połowa 2018 roku: jej zaletą był przede wszystkim spoko marzec, luty tylko termicznie spoko jak mało który, ale suchar niemiłosierny co na powrót przestałem tolerować :nie: . Styczeń poza ładnym epizodem śnieżnym z połowy niestety patologiczny :/ . Drugi kwartał roku w ogóle okropny, choć jeszcze kwiecień nie był u mnie taki straszny jak na S, to jednak dużo nieprzyzwoitej aury się wkradło. Maj za to dowalił pustynią, czerwiec bardziej suchością i złośliwością :-( .

Jacob 
Poziom najwyższy
Fan 2021 roku

Wysłany: 10 Grudzień 2022, 16:08   

15. I połowa 2007 roku: jej anomalia niestety razi, ale trzeba przyznać, że luty, maj i czerwiec całkiem spoko, niestety pozostałe 3 miesiące były okropne, styczeń od dna ratuje końcówka, ale wcześniej ten miesiąc to było skrajne nieporozumienie :nie: . No i wyjątkowo wredny duet marzec - kwiecień :/

16. I połowa 2002 roku: tu na plus duet kwiecień-maj, bez tej słynnej pustyni majowej. Reszta niestety gówniana, zwłaszcza do stycznia się zraziłem przez niemalże totalny brak świeżej bieli (za to marzec nieznacznie zyskał za drobne zabielenie). Niewątpliwym plusem są dość duże opady i brak wyrazniejszej pustyni poza 1 dekadą maja.

17. I połowa 2014 roku - jej zaleta to przede wszystkim 2 połowa stycznia, poza tym okropny był ten 1 kwartał :/ . Później jeszcze na jako taki plusik zasłużył maj i czerwiec jeszcze mogę tolerować.

18. I połowa 2015 roku - tu już ciężko znaleźć wyraźniejsze zalety, co najwyżej 1 dekada lutego, ale i tak lipa z tym co było nieco ponad rok wcześniej. Ogólnie okres luty-kwiecień kiepski, ale i tak na pewno lepszy niż rok wcześniej, reszta niestety gorsza. Mimo, że była to jedna z najsuchszych 1 połów to jednak nie miała jakoś wiele rasowej pustyni.

19. I połowa 2008 roku - tu na plusik zasłużył marzec, a konkretnie jego 2 połowa. No i jeszcze pierwsze dni roku. Poza tym reszta stycznia i luty to straszne łajno :/ . Drugi kwartał też wnerwia dużą pustynnosci i złośliwości :/ .

20. I połowa 2019 roku - tu mnie razi w dużej mierze skrajnie patologiczny, pełen suchowieja i właściwie totalnie pozbawiony zalet okres od 6.02 do 15.05 :kibel: . Czerwiec jak wiadomo też nie szczędził patologii i nie ma go co tak gloryfikować, za dwa krótkie okresy burzowe oddzielone sielskością.

21. I połowa 2022 roku - z pierwszego kwartału na otarcie łez były śmieszne epizodziki w styczniu, jakich oczekiwałbym od listopada. Czy marcowe przymrozki, choć w tak beznadziejnej sytuacji dużo lepsze by było prawdziwe ciepełko :deszcz: . Kwiecień to co najwyżej znośny miesiąc, ale gdzie mu tam do dobrego :roll: , strasznie dużo nudy, zwłaszcza w drugiej połowie. Maj szczerze mówiąc u mnie nie był dużo gorszy jak kwiecień, mimo, że duża część to flaki z olejem, ale jednak drobne epizodziki warte docenienia. Czerwiec miał fajne powiewy parnosci, ale niestety jakoś szczególnie nimi nie rozpiescil. I też całkiem sporo sielskosci do połowy miesiąca, ale niestety było trochę patologii i to w obie strony :/ .

22. I połowa 2020 roku - no jednak do tamtego duetu styczeń - luty nic z tego wieku nie ma podjazdu. Poza tym też pożarowy śmiecień i srajcień :/ . Marzec też nieciekawy, ale chociaż trochę ciekawszy przez jako taką antyzłośliwosc. Dopiero czerwus bardziej się postarał, a u mnie właściwie tylko jego druga połowa.

Odpowiedz do tematu