Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36424 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 1 Czerwiec 2021, 22:43
FKP napisał/a:
Na Meteomodelu to ja się z Tobą droczyłem, że ciepły luty nie musi oznaczać ciepłego marca, więc mi tu nie dopowiadaj czegoś, o czym nie pisałem.
Skąd ja mam wiedzieć kiedy Ty się droczysz, a kiedy nie? Poza tym akurat do dzisiaj pamiętam jeden Twój post, w którym wieściłeś mega zimny luty i marzec, oraz kwiecień ekstremalnie ciepły, być może też był droczeniem, ale ciul wie.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36424 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 1 Czerwiec 2021, 22:44
Jacob napisał/a:
Mówimy tylko, że nie masz racji
RAZ nie miałem A teraz nie wiesz czy mam, jak na razie wiarygodne prognozy widzą tylko ciepło, ciepło i jeszcze raz ciepło. Jeszcze będziecie tutaj rzygać tym ciepłem, no oczywiście oprócz FKP, który będzie wniebowzięty
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25170 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 1 Czerwiec 2021, 22:46
kmroz, Ale Ty na podstawie jakichś chujotrendów barycznych wróżysz czerwiec ala 2019, odniesienie do modeli sugerowało by jakiś profesjonalizm w tworzeniu takich prognoz a ja np. tworzę to tylko z głowy, nigdy nie podpieram się prognozami, od razu widać, że się bawię tylko
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Wysłany: 1 Czerwiec 2021, 22:47
Jacob napisał/a:
W maju Ci tak dobrze poszło, że .
W tygodniu 10-16.05 poszło dobrze. Prognozy mainstremów widziały temperatury nie wyższe niż 23-24 stopnie (podobnie jak teraz), a po 13.05 ochłodzenie do tmax koło 15 stopni. Jak było, dobrze wiemy.
Wysłany: 1 Czerwiec 2021, 22:48
FKP napisał/a:
wróżysz czerwiec ala 2019
Napisałem, że być może pobije 1979, o 1964 nic nawet nie wspomniałem, a tym bardziej w życiu bym nie śmiał prognozować powtórki Srula na tym etapie, do tego by była potrzebna już pewna fala upałów, a tak "dobrze" jeszcze nie ma. Więc teraz to Ty sobie dopowiadasz...
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25170 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 1 Czerwiec 2021, 22:49
kmroz napisał/a:
FKP napisał/a:
Na Meteomodelu to ja się z Tobą droczyłem, że ciepły luty nie musi oznaczać ciepłego marca, więc mi tu nie dopowiadaj czegoś, o czym nie pisałem.
Skąd ja mam wiedzieć kiedy Ty się droczysz, a kiedy nie? Poza tym akurat do dzisiaj pamiętam jeden Twój post, w którym wieściłeś mega zimny luty i marzec, oraz kwiecień ekstremalnie ciepły, być może też był droczeniem, ale ciul wie.
No na przekór Tobie lubię tak pisać. Zresztą teraz na tym forum masz możliwość zobaczenia moich projekcji/ocen pozbawionych sarkazmu w odpowiednich do tego działach. Więc jak w rozmowie z Tobą palnę zimnym kwietniem a w robionej dzień wcześniej projekcji w dziale "Wróżby na następne lata" widnieje kwiecień z t. śr. 12,1 st., to powinna Ci się zapalić lamka
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Wysłany: 1 Czerwiec 2021, 22:51
Jacob napisał/a:
kmroz, powyżej normy było 6 dni, a Ty cały czas się upierales na gorący maj i zaklinales rzeczywistość jak tylko mogłeś...
Co nie zmienia faktu, że te 8 dni powyżej normy(nie 6) było znacznie cieplejsze niż te bieda modele widziały... Od 18.05 się wszystko odwróciło i wcale nie mówię, że nie, chociaż sam nieraz pisałeś, że był to nadal okres przyjemny i broń Boże nie wróciliśmy do chłodów z pierwszej dekady maja, a koło 8.05 medialki straszyły, że tylko 3 dni leciutkiego ciepła, a potem wracamy do skrajnych chłodów xd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum