Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 138 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11999 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 4 Czerwiec 2021, 12:23
Oczywiście są to jeszcze fusy, ale w końcu zaczyna być widoczna dominacja wyżów nad środkową Europą
Jacob napisał/a:
Na szczęście na 2 połowę jeszcze nie ma co patrzeć
Drugą opcją w tych prognozach długoterminowych jest deszcz i 14-19 st, dlatego mimo wszystko wolę pierwszą ogólnokrajową falę upałów przy suchej wersji.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 138 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11999 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 4 Czerwiec 2021, 12:29
Ale jeśli się sprawdzi powyższa prognoza, to mam nadzieję że nie będzie powtórki z 2016 roku, gdzie jedyną falą upałów z całego lata była właśnie ta czerwcowa.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 4 Czerwiec 2021, 12:31
Ale mam nadzieję, że dalsza część czerwca będzie zimna i 1 połowa 2021 roku zapisze się anomalią ok. -1K, za to lipiec niech ma rekordowo wysoką sr. tmin. i sumę opadów
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12354 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 4 Czerwiec 2021, 13:04
Tylko nie parnota i rekord sumy opadów w lipcu Mnie te prognozy nawet cieszą, bo póki co można wątpić w to, że II połowa przyniesie aż takie upały, bardziej prawdopodobne są temperatury o kilka stopni niższe. Deszcz także ma się przeplatać, więc nabieram wiary w to, że czerwiec będzie przyjemnym, sprzyjającym miesiącem. Na razie mamy wręcz idealne warunki, zaczyna mi się to podobać
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum