Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 9 Czerwiec 2021, 13:52
FKP napisał/a:
kmroz, Ale do nocy nie powinieneś się tak przypierdalać bo zimne jak na III dekadę września. Dla swojego analogu termicznego, czyli I dekady maja takie noce to byłby rarytas...
Żaden rarytas to raz, a dwa jak Jacob napisał, amplitudy w maju nie są tak dotkliwe jednak, ja szczerze wcale nie odczułem tak lodowatości tych nocy z tegorocznego maja, a narzekałem bardziej dla zasady, bo mnie wk*rwia jak noc psuje całokształt fajnej doby
W przypadku września jest to jednak serio dotkliwe i dla mnie już naprawdę bez różnicy, czy jest taki Klaun jak w 2011, czy realne bubu jak 20-24.09.2012.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 9 Czerwiec 2021, 13:57
Moim zdaniem dwa bardzo podobne wrześnie, siebie warte gówienka, ale nie tak drastyczne, jak sporo innych, no i pierwsze połowy miały jakąś tam jakość.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 9 Czerwiec 2021, 14:01
kmroz napisał/a:
Moim zdaniem dwa bardzo podobne wrześnie, siebie warte gówienka, ale nie tak drastyczne, jak sporo innych, no i pierwsze połowy miały jakąś tam jakość.
Wysłany: 9 Czerwiec 2021, 14:07
Problem w tym, że ja nie oceniam miesiąca za jego statystyki i dostrzegam, że wrzesień 2012 poza tą feralną pentadą był miesiącem nieamplitudowym i przyjemnie ciepłym. I tak, zwracam uwagę na tę feralną pentadę przy jego ocenie, bo jak zauważyłeś, nigdy tego września jakoś nie wywyższałem, mimo, że naprawdę wrzesień nie potrzebuje wiele by być Królem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum