Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 16 Czerwiec 2021, 22:08
A ja chciałbym kiedyś zobaczyć taki "niedokończony" zachód Słońca nad Morzem Północnym - tak żeby Słońce schowało się za horyzontem tak do połowy, przez jakiś czas przesuwało się wśród morskich fal, aż w końcu podniosło się wyznaczając początek kolejnego dnia
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 18 Czerwiec 2021, 17:29
Ja zagłosowałem tak samo jak Jorgus
Co do konkretów to w czerwcu dzień powinien dla mnie trwać od 4 do 22 a w grudniu od 7 do 13, a tak szczerze to by mi najbardziej pasowało w czerwcu od 6 do północy, a w grudniu np. od 6 do 12, ale zmiana czasu o 3 godziny już dla wielu byłaby absurdem, a co dopiero o 6 h. Ja bym ją rozdzielił na raty, po 1 h do przodu w ostatni weekend marca, kwietnia i maja, potem po 1 h do tyłu w ostatni weekend września, października i listopada
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7637 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 19 Czerwiec 2021, 01:16
Jacob, całkiem ciekawe rozwiązania, choć osóbiscie w grudniu jednak bym przesunął ten dzień od 9 do 15 gdybym miał taką moc xd a co do zmian czasu to takie zmiany na raty osobiście by mi nie przeszkadzały, bardzo łatwo mój organizm sie do nich adaptuje, ale w społeczeństwie by to raczej nie przeszło xd
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25170 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 19 Czerwiec 2021, 15:22
Jacob napisał/a:
Ja zagłosowałem tak samo jak Jorgus
Co do konkretów to w czerwcu dzień powinien dla mnie trwać od 4 do 22 a w grudniu od 7 do 13, a tak szczerze to by mi najbardziej pasowało w czerwcu od 6 do północy, a w grudniu np. od 6 do 12, ale zmiana czasu o 3 godziny już dla wielu byłaby absurdem, a co dopiero o 6 h. Ja bym ją rozdzielił na raty, po 1 h do przodu w ostatni weekend marca, kwietnia i maja, potem po 1 h do tyłu w ostatni weekend września, października i listopada
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum