Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 30 Czerwiec 2021, 22:44 Piękna burza 30 czerwca 2021 r.
Czasami nie wszystko układa się po naszej myśli, ale czasami można odnieść wrażenie, że się po prostu wygrało Ja takie wrażenie odniosłem dziś. Najpierw pogodny, słoneczny, ale nie za gorący poranek i południe, później rozwój burz dookoła mnie i ładny opad. Kolejno - przyjemne ochłodzenie i rozpogodzenie nieba, dzięki czemu mogłem w iście wymarzonych warunkach wyruszyć na pierwszą w tym roku wycieczkę rowerową. Wieczorem niespodzianie nadeszła jeszcze superkomórka znad Łącka i nowa, kolejna burza znad Krynicy. Przesuwając się na północny-wschód, nie zesłała na mnie deszczu, ale przyniosła spektakl błyskawic tak piękny, że nadal jestem bardzo szczęśliwy i pod wrażeniem Było cudownie, niebo rozświetlało mnóstwo wyładowań, a ziemię świetliki Choć burza z ubiegłego tygodnia napędziła wszystkim strachu, nadal uwielbiam to zjawisko. A w takiej wersji burzy dopatruję się prawdziwego siódmego nieba
Zdjęcia wykonałem między 22:00 a 22:30, kiedy między smugami opadowymi błyskawice były widoczne w najpełniejszej okazałości.
Ja już wygrałem, mam szczęścia trochę... 30 czerwca 2021 roku uważam za wręcz doskonały dzień Nie zapomnę go nigdy. Było bajecznie
Tyle radości
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 30 Czerwiec 2021, 23:36
Zdjęcia błyskawic jak zawsze piękne. Mi się takiej jeszcze nie udało uchwycić w tym roku - chociaż w czwartkowy wieczór zabrakło zaledwie 2 sekund. Jak głupi wyłączyłem nagranie i dosłownie po odłożeniu telefonu walnęło taką piękną podłużną błyskawicą jak na Twoim pierwszym zdjęciu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 1 Lipiec 2021, 08:13
Dziękuję, ja właśnie to pierwsze zdjęcie zrobiłem takim fartem i też o mało co przegapiłbym okazję. To wyładowanie miało miejsce dosłownie sekundy po tym, jak zacząłem swoje łowy
Wczoraj podczas tej burzy było dużo takich rozgałęziających się poziomych wyładowań, uwielbiam je
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum