Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11999 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 5 Lipiec 2021, 20:13
Parówa była też już dzisiaj, ale dobrze że teraz się ochłodziło do 21 stopni.
A jutro czeka nas dość pogodny i bardzo gorący dzień, temperatura w moim regionie wzrośnie do niemal 30 stopni. Ale tak jak wspomniałem, od czwartku pogoda zacznie się już psuć...
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 5 Lipiec 2021, 21:54
Prognozy jak marzenie można powiedzieć, że spełnienie moich snów, ale po pechu jaki miałem w ostatnich dniach podchodzę do tego w dystansem. Swoją drogą pod względem anomalii chyba drugi miesiąc z rzędu będzie walczyć o srebrny medal w wieku (w tym przypadku przy okazji też drugie miejsce w całej serii)
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12354 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Lipiec 2021, 22:02
A ja nadal nie wyleczyłem się z tej urazy do dużych anomalii. Niby cieszy mnie to lato i chcę z niego czerpać, a z drugiej strony wizje tych upalnych dni z dramatyczną środą i czwartkiem wywołują we mnie obawy i nie chcę ich. Po tym polubionym przeze mnie ociepleniu z przełomu I i II dekady maja myślałem, że to mi przeszło, ale jednak pozostało we mnie trochę tego lęku, jakiego nabawiłem się czytając Meteomodel w 2018 roku. Zresztą i sam z siebie nie chcę 35 stopni
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 5 Lipiec 2021, 22:06
Rozumiem, ale szczerze w tym roku na przekór poprzednim rocznikom chciałem wakacji 15-lecia pod względem anomalii, bo pod względem stylu bycia niech obydwa miesiące będą jak najbardziej odmienne
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12354 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Lipiec 2021, 22:37
W sumie to racja, też nie miałbym nic przeciwko temu, by po pięciu latach przerwy to lipiec okazał się najcieplejszym miesiącem roku. Tylko wolałbym żeby nadmiernie nie szalał, a prognoza 35 stopni sa parę dni i braku większego uspokojenia później trochę mnie martwi. Biorąc pod uwagę to, jak słaby jest u mnie rekord lipca 2006, może poczuć się zagrożony, a chciałbym aby doczekał chociaż 18 lat Pocieszam się jednak tym, że niezależnie od sytuacji w kolejnych dniach, bieżąca dekada i tak nawet nie stanie obok tej z 2012 czy nawet 2015 roku.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum