Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 327 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16266 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 14 Listopad 2019, 20:26 Polish jokes
To wątek zawierający dowcipy dotyczące wad narodowych Polaków
Gdy niemiecki "baor" zobaczy że jego sąsiad kupił sobie piękną rasową wysokomleczną krowę, zaraz idzie do kirchy i modli się:
-Mein Gott, zechciej sprawić aby i mnie stać było na zakup tak pięknego bydlątka!
Gdy takąż krowę zauważy u sąsiada polski hodowca bydła, idzie do kaplicy i modli się:
-Najświętsza Panienko, spraw proszę, aby mu tak krowa zdechła
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Sport Pomogła: 96 razy Dołączyła: 25 Kwi 2019 Posty: 4237
Wysłany: 17 Listopad 2019, 22:43
Jeśli tylko wad to wezmę w tym udział, jednak nie zniosę nagonki na Polaków rodem z bagna Gienki. Niemcy w niczym nie sa lepsi od nas.
Właściciel pewnego baru w Los Angeles zarządził konkurs. Przy wszystkich gościach wziął cytrynę i wycisnął ją na maxa tak, że nie dało się już wydobyć z niej ani kropelki. Następnie powiedział: “ten, kto wyciśnie jeszcze pół szklanki soku, pije u mnie do końca życia za darmo”.
Jako pierwszy próbował Latynos. Cisnął, cisnął, ale nic nie wycisnął. Po Latynosie wyzwanie podjął Murzyn. Zrobił się cały czerwony, ale też nie uronił ani kropli. Nagle do baru wchodzi Arnold Schwarzenegger. Wszyscy odetchnęli z ulgą, myśląc że jak terminator nie da rady cytrynie, to już nikt nie poradzi. Arnold nadymał się potężnie, ale też bez skutku.
W barze zapanowała grobowa cisza, nagle zgłasza się biały człowiek po 40., ubrany w sweter w romby. Bierze tę cytrynę i wyciska z niej całą szklankę soku.
“Zdumiony właściciel mówi: “Jeżeli powiesz mi kim jesteś, to dodaję 1000 dolarów extra”.
Na co biały odpowiada: Dzień dobry, Jan Kowalski, komornik sądu rejonowego Warszawa – Śródmieście.
Hobby: Inne Pomógł: 327 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16266 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 17 Listopad 2019, 23:11
Cytat:
jeśli tylko wad to wezmę w tym udział, jednak nie zniosę nagonki na Polaków rodem z bagna Gienki. Niemcy w niczym nie sa lepsi od nas.
No to dla odmiany o Niemcach.
Jedzie Ami, Rusek, Niemiec i Turek w jednym przedziale.
No i zaczynają się popisy który ma lepiej.
Ami zaczyna:
- Nasz kraj jest tak bogaty ze możemy sobie na wszystko pozwolić... Wstał otworzył okno i srrrru cały plik dolców przez okno.
Rusek popatrzył chwilę, podumał, i mówi
- W naszym to my też mamy wszystkiego w bród. Wstał, wyciągnął spod ławki skrzynkę wódki i łubudu przez okno.
Na to Niemiec zaczyna mówić:
- No, my mamy też od cholery... nie dokończył, bo zrywa się z siedzenia Turek i krzyczy:
- Nie! Proszę, nie!
A teraz o Polakach i Niemcach:
Reporter Deutsche Welle donosi:
- Wielki sukces Polaków. Jako pierwsze państwo UE wystrzelili załogową rakietę kosmiczną. Ale co się dzieje? NA NIEBIE BRAK WIELKIEGO WOZU!
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16367 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Grudzień 2021, 19:08
No nie wiem... dla mnie to jest jednak uproszczenie i uogólnienie - niektórzy mogą chcieć zimowego grudnia, a nie popierać szczepień lub na odwrót: być zwolennikiem "strzykawek", ale woleć łagodną pogodę w ostatnim miesiącu roku. Myślę, że nie ma tutaj jednoznacznej reguły. Chociaż jeśli to miał być żart, to w sumie się udał.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Wysłany: 1 Grudzień 2021, 19:33
Tym razem będzie o Polakach i Rosjanach.
Czym różni się badanie krwi kierowców na zawartość alkoholu we krwi w Polsce i w Rosji
W Polsce bada się ile promili alkoholu ma kierowca we krwi.
W Rosji odwrotnie. Bada się ile jest promili krwi w alkoholu u badanego kierowcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum