Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 8 Sierpień 2021, 15:27
kmroz napisał/a:
Mnie trochę zdziwiło, że 12, 15 i 18 sierpnia ocenione są tu jakie pogodne. Na jakiej podstawie klasyfikujesz "pogodność" dnia?
Tak na oko:
Do 30% zachmurzenia to dzień pogodny, 40-70% chmur to dzień ze średnim zachmurzeniem, 80% i więcej dzień pochmurny. A gdy jest rano całkowite zachmurzenie a po południu słonecznie (lub na odwrót), wtedy taki dzień klasyfikuję jako dzień ze średnim zachmurzeniem.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 10 Sierpień 2021, 09:49
Ja bym ocenił jako połowicznie letni, duże części I i III dekady to jednak było najprawdziwsze lato, choć praktycznie pozbawione upałów windujących anomalię. Nie jestem fanem tego miesiąca, ale też nic do niego nie mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum