Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Niestety dokładnie tak było. Ta fala upałów była straszna, niemal absolutnie lampowa, pustynna i bez wytchnienia. Wręcz dziwne wydają mi się te burze w innych regionach Polski, u mnie wakacje 2013 to beznadziejne bezburzowie, nawet gdy można było najbardziej oczekiwać jakiejś burzy z życiodajnym deszczem. W 2013 roku padł rekord temperatury, skwar utrzymywał się praktycznie bite dwa tygodnie, cztery razy było ponad 35 stopni (2015 w tym obszarze wymięka) i robiło się żółto. Pomyśleć jeszcze, że po tej sikawce z 29-30 lipca, do końca lata pozostało tylko 14 mm deszczu...
Kiedyś hejtowałem pierwszy kwartał 2013 roku, a teraz widzę, że w zasadzie tylko on jakoś ratuje ten słaby rok.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 26 razy Wiek: 28 Dołączył: 08 Lis 2019 Posty: 5461 Miejsce zamieszkania: Kasina Wielka
Wysłany: 17 Sierpień 2021, 20:26
Zaś dla mnie to ostatni kwartał tak od 10.10 próbuje ratować tamten rok, do tego listek był zbyt pluchowaty i tylko fart uratował od zwałów białego nalotu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum