Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12354 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 6 Wrzesień 2021, 10:17
kmroz napisał/a:
PiotrNS napisał/a:
komfortowa temperatura
Tmin +3 to komfortowa temperatura?
W kolejnych dniach temperatury minimalne będą znacznie wyższe, a dni przyniosą okolice komfortu termicznego, a zarazem wartości takiego łagodnego lata. Bo umówmy się, o ile dla nas Lipus był królem, to wielu ludziom parność, upał i burze mogły trochę dokuczać. A taka pogoda jak teraz będzie, nie dokucza praktycznie nikomu, na naszym forum zagęszczenie jej hejterów jest chyba największe w Polsce
A co do posuchy, to jednak są to dość wąskie obszary. Czegoś takiego żeby nigdzie w Polsce nie występowała posucha, to nie było nawet w czerwcu 2010 roku.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12354 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 6 Wrzesień 2021, 10:22
Ale jest zgodne z naturą, więc da się to zaakceptować Takie, a nawet większe amplitudy latem też występują. Co do przeziębień, to już niestety kwestią organizmu. Ja mam teraz tylko lekko uchylone okno w nocy, a jak wychodzę rano, to w Słońcu jest mi jakoś cieplej, dziś też mi to pomogło. O tej porze roku chyba nigdy się nie przeziębiłem, tylko luty i marzec wiodą prym.
Wysłany: 6 Wrzesień 2021, 10:28
Chociaż nie, w ostatnich latach raz przeziębiłem się we wrześniu - w 2017 na tej chłodnej i deszczowej pogodzie w połowie miesiąca. Na szczęście to potrwało tylko jeden dzień (wieczór 14-go i 15 września), a w sobotę 16-go pojechałem już na rower w dobrej formie
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7637 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 6 Wrzesień 2021, 10:33
Ja we wrześniu chyba nigdy nie byłem przeziębiony, wgl od lutego 2020 jestem od tego wolny i mam nadzieję, że w tym sezonie też mnie nic nie dopadnie Ale z soboty na niedzielę trochę nerki przewiałem chyba, bo spałem przy otwartym na oścież oknie, a mam w zwyczaju odkrywać plecy przed snem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum