Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 22 Listopad 2019, 23:38
kmroz napisał/a:
Coraz bardziej zaczynam szanować kwiecień 2010
No to ja jednak potrzebuję w tym miesiącu "czegoś więcej", dla mnie ten kwiecień był taki trochę bezpłciowy. Nie znaczy że zły, ale jednak trudno mi zaliczyć go do najlepszych.
I jak sobie tak myślę, to kwiecień 2009 chyba jednak obroni tytuł. Kwiecień 2018 również był bardzo suchy, ale dodatkowo przyszedł po suchym marcu i przed suchym majem, zupełnie inaczej niż w 2009. No i nie było takiego parowania, bo takich "kwietniowych upałach" jak 1,5 roku temu, w 2009 nie było sposób nawet sobie wyobrazić.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 22 Listopad 2019, 23:51
Pierwsza połowa pozbawiona jakiegoś wyraźniejszego ciepła w słonecznej wersji poza Niedzielą Wielkanocną i 15 kwietnia oraz dość sporo przymrozków w III dekadzie, trochę mnie zniechęcają. Jakaś wcześniejsza "dwudziestka" też by się przydała, ale generalnie fajny miesiąc. Tyle że bez rewelacji
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Prawdopodobnie na początku grudnia pod tym linkiem będzie już dostępne zestawienie za październik. Jeden z fajniejszych październików, miał prawdziwe i długie ciepło, kilka fajnych opadowych epizodów połączonych też z ciepełkiem i dwa dość krótkie, ale silne lampowe ochłodzenia. Największym minusem był smog godny londyńskiego z dni 19-25.10, szkoda tego zmarnowanego ciepła, przez brak wiatru też noce od razu zrobiły się zimniejsze. No i oczywiście pamiętny szmatus z dni 23-25.10.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum