Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 138 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11999 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 18 Październik 2021, 18:19 Prognoza długoterminowa dla Górnego Śląska (18.10.2021)
Czyli jednak jest szansa na ciepłe dni. "Dwudziestek" wprawdzie nie będzie ale i tak nie ma co narzekać. Przydałoby się tylko trochę więcej dni z pełną "lampą".
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16333 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Październik 2021, 19:22
Na listopad jednak mogłoby zrobić się serio chłodniej..., tak z 2-3 C, do 4 C w ciągu dnia: nie miałbym nic przeciwko porannym mgłom, które by trochę spowolniły wzrost temp., ja wiem, to może wydać się dziwne, ale wolałbym by było po 14-16 C maks. w tym miesiącu (i to oczywiście jedynie w 1 dek., do Dnia Niepodległości), noce też wyglądają podejrzanie ciepłe jak na pogodną aurę (chyba że na nie ma się chmurzyć). Jednak cieszy mnie, że najbliższe październikowe ochłodzenie zapowiada się z poprawą pogody.
Pełna lampa pewnie niestety będzie raczej rzadka.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum