Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15925 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 6 Kwiecień 2021, 12:31
kmroz napisał/a:
ale czekam na kwiecień prawdziwie wilgotny i prawdziwie ciepły, taki 1999, ale bez pożarowego początku i tego ochłodzenia koło 20.04.
A tutaj to zgoda , tylko mam nadzieję, że przyszły kwiecień mimo bardziej pochmurnego i wilgotnego początku nie zacznie się zimno... Dla mnie dobry kwiecień musi mieć tmaks. na poziomie 8-10 C najniżej i oczywiście bez opadów przy temp mniejszych niż +5 C.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 8 Kwiecień 2021, 07:46
Powtórka z rozrywki? Czy jej kontynuacja? Tak wygląda poranek 8 kwietnia po opadach śniegu, które wystąpiły wczoraj wieczorem. Temperatura ciągle na minusie, ok. -0,5 stopnia. Minimalnie notowano -3,5.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15925 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 8 Kwiecień 2021, 16:02
Matko Boska, mi wprawdzie coś tam nasypało, ale wyraźnie mniej niż u Was, ok. 1, maks. 2 cm. Nie zmienia to jednak faktu, że kwiecień w moich stronach (przynajmniej do wysokości ok. 300 m. n. p. m, powyżej to już szanse są nieco większe) wręcz powinien mieć notowane same bezśnieżne dni (tzn. opad może się i może jakiś pojawić, kilka godzin sumarycznie może się zdarzyć), ale każdy dzień z notowaną nawet tak niewielką pokrywą jak 1-2 cm jest u mnie anomalią.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16032 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 8 Kwiecień 2021, 16:06
Ja w tym miesiącu widziałem tylko rzadko opadające pojedyńcze śnieżynki momentalnie się roztapiające,
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Wysłany: 8 Kwiecień 2021, 16:20
Zazdroszczę Ci. Akurat dzisiejszy opad u mnie miał miejsce po wschodzie słońca (jak u mnie robi się jasno o 6, to tu zaczęło padać tuż przed 7) i ogólnie trochę głupio prowadzić pomiary opadów o 8 rano w porze ciepłej (nim prószyło jeszcze widziałem "spokojne" niebo, więc trudno opad uważać za "nocny"). Najlepiej jest gdzieś koło godz. 4 czy 5, gdy jest statystycznie (obecnie) najchłodniej.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 8 Kwiecień 2021, 22:05
U mnie dzisiaj zlało konkretnie z domieszką śniegu, ale grunt był za ciepły i większość się stopiła od razu. A wczoraj było tak, jak na poniższym zdjęciu. Może mało, ale powiedzmy szczerze, to jest kwiecień i nawet takie symboliczne zabielenia są w tym miesiącu rzadkością, więc nie ma co narzekać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum