Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 17 Luty 2022, 14:42
Piękny, przywracający nadzieję, choć niedoskonały miesiąc wieńczący wspaniały rok 2021. Miało się wtedy wiele planów i wyobrażeń reszty zimy... te się nie spełniły, ale wspomnienia najpiękniejszych chwil pozostały i z tymi zdjęciami odżywają Najchłodniejszy od 9 lat, błękitny w tabelkach Chyba 2021 rok naprawdę był najlepszy, przynajmniej u mnie i według moich preferencji.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 17 Luty 2022, 15:08
kmroz napisał/a:
O ile zdanie na temat grudnia podzielam, to na temat roku już tak średnio xd
Ja niestety nie widzę dla niego alternatywy - 2010 rok miał jednak nieciekawy okres w marcu, paskudny duet maj-czerwiec, wybitnie złośliwy lipiec (temperatury, które towarzyszyły tym ulewom w III dekadzie, to skandal niesłychany), wrzesień nie po mojej myśli, a do tego niemal rekordowo zimny i wcale nie taki słoneczny, prawdziwowyżowy październik... Zima super - zgoda. Ale w reszcie roku właściwie tylko kwiecień, sierpień i listopad ciągną do góry, z różnym skutkiem.
2009 miał drastyczny miesiąc (podczas gdy 2021 nie miał ani jednego), a w innych miesiącach też całkiem sporo się knociło - niemałe odwilże, w tym ta najokrutniejsza grudniowa, trochę perturbacji w ciepłych miesiącach i jednak za nudny sierpień. Sezon burzowy '09 był legendą dopóki nie poznałem 2021.
2006 rok poległ po połowie - jeszcze gdyby chociaż grudzień nie był taki koszmarny, lecz chociaż podobny do swoich sąsiadów, to byłbym w stanie polubić rok, którego I połowa była najlepsza pod słońcem, przynajmniej ze znanych mi roczników XXI wieku.
2005 miał słabą porę ciepłą, zaś 2003 wydawał się świetny, ale okres lipiec-listopad muszę jednak odrzucić niemal w całości. Dużo dobra kryje się też w roku 2002, ale i on ma poważnych wad więcej niż wiele innych roczników. Te po 2012 rzadko można uznać za naprawdę dobre, bo nawet jeśli zdarzały się w nich wiosenne czy letnie perełki, to zimy brakowało (np. 2016). Rok 2017 był dobry, ale tę pokrętną wiosnę ciężko zapomnieć. Sierpień też kilka razy zaserwował takie warunki, że w tym momencie uświadamiam sobie jak naprawdę śmieszne było moje uuglobciowanie z lipca 2021
A roczek 2021 Dużo prawdziwego piękna w każdym miesiącu zimowym (po raz pierwszy od 2012), Królewski Duet, nie taka zła jesień (przełom października i listopada stanowczo odrzucam, do tego nudnopad był tradycyjnie miesiącem, który najlepiej było przespać, ale poza tym raczej ok), no i wiosna, która wbrew pozorom jak na swoją anomalię nie była znowu jakimś koszmarem. Cenię sobie np. fajne ocieplenia w kwietniu i miłe konwekcje w marcu, które - jak zauważyłeś - sprawiły, że do symbolicznego 21.03 naprawdę regularnie przerzucały namiastki zimy. Sierpień też miał dużo dobrego, a sezon burzowy, który jest dla mnie bardzo ważny, choć zaczął się najpóźniej w historii, był udany do oporu, bardziej niż byłbym w stanie sobie wymarzyć.
Rok 2021 uwielbiam i chyba to on zajmuje w mojej klasyfikacji pierwsze miejsce
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 17 Luty 2022, 15:12
Wspaniały był to rok, dużo pieniędzy miałem, dużo wódki piłem xD
A tak na serio to rok jak dla mnie niezły, bez szału wprawdzie, ale lepszy na pewno niż 2020 i raczej też 2019 xd Grudzień takie 6/10, choć na pewno lepszy niż jakikolwiek weźdajbieli- jedynie 2018 był dość blisko, ale jednak tak jedną ocenę gorszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum