Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 26 razy Wiek: 28 Dołączył: 08 Lis 2019 Posty: 5461 Miejsce zamieszkania: Kasina Wielka
Wysłany: 5 Luty 2024, 18:14
Podliczyłem okres 12-25 kwietnia 2012 i wyszło +0,73 K +8 K to to nie jest. Po prostu jak przywali tydzień odchyłu -7 K w kwietniu to już jest pozamiatane, a przy -16 K odchyłu w styczniu to jest jeszcze do wyciągnięcia na plus
Mróz z tegorocznego stycznia miał w Suwałkach największą trwałość, a i tak ledwo wybroniony ujemny znak odchyłu.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6956 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 2 Kwiecień 2024, 13:18
Przeglądałem stare dane historyczne dla Kościerzyny i zauważyłem ,że tam w 1968 roku czyli 56 temu były aż 4 rekordy temperatur dla marca,kwietnia ,czerwca i listopada . Więc ja nie wiem dlaczego ostatnio tak głośno mówią o ociepleniu jeżeli prawie 60 lat temu było tak ciepło zwłaszcza w moim regionie. Jak na razie z tych rekordów ja pobiłem tylko jeden z czerwca 2019 roku a pozostałe są dalej rekordami. Chociaż Kościerzyna to nie Egiertowo ale jednak to było 56 lat temu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum