Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36423 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 3 Wrzesień 2021, 08:55
Podobnie jak wy obaj też czekam na takie widoki, ale raczej będzie się musiał wybrać co najmniej w Beskid Niski by takie zobaczyć, nawet taki optymista jak ja nie wierzy w takie widoki na nizinach.
Te widoki były faktycznie nietypowe jak na Dolomity, jak wstawię tu fotki z kolejnych wyjazdów, to zobaczycie jaka tam zazwyczaj panuje aura
PiotrNS napisał/a:
wigilijny
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7636 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 3 Wrzesień 2021, 08:56
Ja na razie nie myślę o zimie, na razie delektuję się najbliższymi prognozami, potem mogą być żabkowe październik i listek, w weźdajbieli wyrąbane, od stycznia niech bieli ile wlezie xD
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 3 Wrzesień 2021, 09:00
jorguś napisał/a:
Ja na razie nie myślę o zimie, na razie delektuję się najbliższymi prognozami, potem mogą być żabkowe październik i listek, w weźdajbieli wyrąbane, od stycznia niech bieli ile wlezie xD
Ja właściwie podobnie, ale z weźdajbieli tak nie potrafię, dla mnie to podstawa Z jednej strony staram się nie mówić "hop" i na nic się nie nastawiać, a z drugiej - trudno mi sobie wyobrazić kolejną porażkę, to byłby ciężki orzech do zgryzienia.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6963 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 3 Wrzesień 2021, 09:03
Bądźmy dobrej myśli ,może ta zima będzie piękna chociaż taka jak była u mnie w styczniu i pierwsze dwie dekady lutego. Dla mnie zima mogła być już od listopada jak w 1993 roku bo i tak w tym miesiącu u mnie ciepła nie ma.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7636 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 3 Wrzesień 2021, 09:14
PiotrNS, Kiedyś globcio i w weźdajbieli skapituluje i opuści konwersacje xD W tym roku robi to często, ale też z drugiej strony ile można tak przegrywać, a ten grudzień to już prawie dekadę stabilny bastion jego siły xD
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36423 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 3 Wrzesień 2021, 09:15
Janek, ale u mnie fizycznie nie ma szans na takie ilości białego nalotu, nawet zimy 1969/70, 1978/79 czy 2009/10 tyle nie miały. U Ciebie to co innego, Kaszuby mają swój specyficzny klimat.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6963 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 4 Wrzesień 2021, 09:00
To fakt ,że u mnie na ogół zimą jest więcej śniegu niż w większości regionów ale to przez tzw. efekt morza oraz ukształtowanie terenu ale znów w okresie ciepłym jest u mnie dużo zimniej niż w pozostałych regionach a latem chciałbym się też cieszyć ciepełkiem,którego u mnie nie ma.
Wysłany: 4 Wrzesień 2021, 13:04
pawel napisał/a:
Janekl, I też dwucyfrowe Tmax zimą są trudne do osiągnięcia
Zgadza się. W listopadzie najwyższą maksymalną miałem w zeszłym roku aż 14,6*C no i także w tym roku miałem rekord w lutym równe 14 stopni. A grudzień i styczeń chyba maksymalnie 12 stopni ,później to dokładnie sprawdzę ale raczej wyższej nie było.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 28 Styczeń 2022, 22:25
Dolomity od strony kulinarnej W filmie występuje m.in. znany z opowieści Kmroza Kronplatz i wiele innych ciekawych miejsc - tylko chyba nie da się oglądać bez jedzenia czegoś w trakcie
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum