Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16345 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 27 Marzec 2023, 11:12
Od założenia może rzeczywiście to były obozy przeznaczone do ciężkiej pracy (istnej harówki) , ale jak sprawdzałem w Wikipedii, to niestety na ich terenie również pojawiało się mnóstwo ofiar śmiertelnych- sanatoriów czy innych ośrodków wypoczynkowych się z takich miejsc no nie da za bardzo zrobić..
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 327 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16258 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 27 Marzec 2023, 19:05
Tam ludzie zaharowywali się na śmierć, ale nie szli do gazu. Słowa "sanatorium" użyłem ironicznie. A tak całkiem serio Duzy wysiłek fizyczny przy marnym wyżywieniu rzeczywiscie powoduje chudniecie.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16345 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 27 Marzec 2023, 20:12
zgryźliwy tetryk napisał/a:
Duzy wysiłek fizyczny przy marnym wyżywieniu rzeczywiscie powoduje chudniecie.
To prawda. To znaczy, jak się nie ma za bardzo tkanki tłuszczowej, to w sumie różnicy dużej i tak nie będzie, ale zawsze to po dłuższym czasie pracy kilkaset g-kilka kg mniej się uskłada.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 28 Marzec 2023, 00:59
Ja sam nie wiem- dla mnie nadwaga byłaby w porządku, tylko wówczas gdybym był naprawdę konkretnie umięśniony- gruby nie chciałbym być. Jak mam być chuderlakiem, po którym nie widać za bardzo by cokolwiek ćwiczył, to wolałbym zachować drobną i szczupłą budowę ciała- jak to za dzieciaka (przedszkole+szkoła podstawowa+gimnazjum), w szkole średniej i na początku studiów (obecnie jakiś tam postęp jest, ale do sukcesu daleko).
Ale oczywiście zdania mogą być tutaj podzielone- w sumie najważniejsze jest to, jak się dana osoba czuje ze swoim wyglądem. Jeśli nie narzeka lub nie cierpi z tego powodu, to to liczy się najbardziej.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum